Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samoczynny restart telefonu

(Temat utworzony: 20-01-2022 10:26 AM)
12899 Wyświetlenia
eMRMR
Explorer
Opcje
Cześć, od początku użytkowania zdarza się, że mój S21 samoczynnie, czasem kilka razy dziennie restartuje się. Na początku myślałem, że to proces związany z pielęgnacją urządzenia, ale taka opcja jest wyłączona. 
Czy wiadomo co można zrobić w tej sprawie?

image

Zrzut błędu. 
203 Odpowiedzi
Imbryczek89
First Poster
Opcje

Kolego sprawdź moją odpowiedź , może i  w Twoim wypadku pomoże! trzymam kciuki!

0 Like
eMRMR
Explorer
Opcje
Wszystko skończyło się tym, że mój S21 miał uszkodzoną płytę główną. Zwrot środków - S21 już nie dostępny.
steephan
Pioneer
Opcje
Też mam ten problem z S21+. Restarty kilka razy na godz. W trybie oszczędzania kilka na dobę. Nie ma reguły kiedy. Wipe robiłem, reset, hard reset, bez przywracania kopi. Ręce opadają bo sie namęczyłem prze osząc apki. Każda teraz ma inne logowanie. Najbardzie wk**** jest Ms Authenticator. Niby ma backup ale i tak nie dziala na innym urzadzeniu. IT musi mi resetowac wszystko. Teraz czeka mnie to znowu jak oddam tel do serwisu. Raz na zastepczym i raz jak odbiore z serwisu pewnie....
0 Like
eMRMR
Explorer
Opcje
O ile Twój telefon w ogóle wróci z tego serwisu... stwórz sobie backup danych zanim go oddasz.
0 Like
steephan
Pioneer
Opcje

Wygląda na to, ze ostatnia aktualizacja wstrzymała restarty i przegrzewanie. Ciekawe jakim kosztem :smiling-face:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@steephan, czy mógłbyś podać numer wersji oprogramowania? Taka informacja będzie przydatna dla pozostałych osób szukających pomocy w tym temacie.

steephan
Pioneer
Opcje
Numer kompilacji : G996BXXU5CVGB

Wersja systemu Android : S(Android 12)

Data wydania : 2022-08-11

Poziom poprawki zabezpieczeń : 2022-08-01

https://doc.samsungmobile.com/SM-G996B/XEO/doc.html
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację!

steephan
Pioneer
Opcje
Nawet miesiąc nie minął. Restarty powrociły... Nie tak często ale nadal są. Przynajmniej jeden na noc. Wkurzając bo system nie zaladuje się do konca bez odblokowania tel 😕
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy wykonywałeś hard reset? Jeżeli nie to warto spróbować. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...