Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S9+ downgrade z Pie do Oreo

(Temat utworzony: 04-01-2019 09:59 AM)
3095 Wyświetlenia
przemaser
Navigator
Opcje

Hej,
Tak z ciekawości, czy Hard Reset lub Soft Reset wykonany na S9+ po uprzednim
zainstalowaniu Pie przywróci do wersji Android Oreo 8.0 ?

0 Like
24 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie, to tylko czynności pozwalające na przywróceniu telefonu do stanu bezpośrednio po instalacji, czyli jego ponownej konfiguracji ale z system który mamu obecnie zainstalowany lub zwykłego ponownego uruchomienia tak jak byśmy wyjeli baterię w starszych modelach.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@przemaser, użytkownik nie ma żadnej możliwości oficjalnymi sposobami powrócić do poprzedniej wersji systemu. Być może taką możliwość posiadają punkty serwisowe. Możesz śmiało wykonywać hard oraz soft reset :winking-face:

przemaser
Navigator
Opcje

Dowiedziałem się, że w autoryzowanym serwisie  taki zabieg jest technicznie niemożliwy do wykonania.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@przemaser, w takim wypadku trzeba liczyć na pomoc forumowych specjalistów. Niestety nie wiem czy taki zabieg jest możliwy do wykonania w warunkach domowych.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@przemaser technicznie jest możliwy, ale nie po to sprzęt jest aktualizowany do nowszej wersji, aby później serwis wykonywał downgrade. Zgodnie z wytycznymi, każdy sprzęt wychodzący z serwisu ma go opuszczać z aktualną wersja systemu przewidzianą dla danego modelu.

Raczej żaden serwis się nie podłoży. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
N81
Voyager
Opcje

Nie da sie oficjalnie przejść z p do oreo, tyle że istnieją również rzeczy nie oficjalne a te pozwalają na takie i inne rzeczy bez żadnego problemu z wykonalnościa . 

Jako że to oficjalnie nie jest miejsce na to napisze tylko 1 słowo: TWRP.

Ale taka operacja na S9+ to mając na uwadze nowe możliwości rozwoju i korzyści płynących z ich użytkowania oryginalnego systemu Samunga dla osób nie zainteresowanych lub nie posiadajacych wiedzy kompletnie nic nie wprowadzajaca nowego lub innego do normalnego uzytkowania , zbedna operacja .

Tylko dla osób zainteresowanych i w temacie , ale operacja powrotu do oreo jest jak najbardziej wykonalne. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@N81 no to "doradziłeś" innym. :face-with-rolling-eyes:

Użyłeś zwrotu TWRP, ale nie wyjaśniłeś, że takie działanie to instalacja customowego recovery, a to powoduje podniesienie flagi KNOX, czyli utratę gwarancji. :thinking-face: Jak później pomożesz osobom, które z twojej porady skorzystają? :smiling-face-with-sunglasses:

Po takim działaniu nie ma już powrotu do oficjalnego statusu na urządzeniu i co wtedy?

Ja powiem, że są metody, prawie oficjalne, pozwalające na downgrade, bez utraty gwarancji. :smiling-face:

Piterski203
First Poster
Opcje

Jakbyś mógł ją tu opisać, to będę wdzięczny :smiling-face:

Pozdrawiam

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piterski203Jeżeli można wiedzieć to, dlaczego chcesz powrócić do Oreo ?

0 Like