Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

RadioFM SG S9/9+

(Temat utworzony: 25-02-2019 12:07 AM)
6084 Wyświetlenia
stonoga
First Poster
Opcje

WIem, że w SG S9/S9+ jest moduł FM, czy wiecie jak go odblokować.  Jest jakaś aplikacja NextRadio, ale w naszej szerokości geog nie mozna tego ściągnąć.    Mam jeszcze system Oreo, nie wiem jak jest w Pie.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@stonoga, przeglądam internet pod kątem Twojego zapytania i dotarłem do informacji, że radio FM jest dostępne wyłącznie w modelach przeznaczonych na Stany Zjednoczone oraz Kanadę. To może oznaczać, że jedynie modele z procesorem Snapdragon zostały wyposażone w moduł FM. Sercem europejskich modeli Galaxy jest procesor Exynos.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@stonoga, przeglądam internet pod kątem Twojego zapytania i dotarłem do informacji, że radio FM jest dostępne wyłącznie w modelach przeznaczonych na Stany Zjednoczone oraz Kanadę. To może oznaczać, że jedynie modele z procesorem Snapdragon zostały wyposażone w moduł FM. Sercem europejskich modeli Galaxy jest procesor Exynos.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@stonoga, Tak jak napisał @mirudo24. Wersje S9/S9+ z Exynosem nie posiadają chipu FM. Więc nawet nie masz czego odblokowywać.

stonoga
First Poster
Opcje

To byłoby smutne, jadę do pracy godzinę, wracam drugą  i słucham wtedy radia no i muszę zużywać internet, dzięki za poszukiwania.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013 @mirudo24  Nawet nie wiedziałem że moduł Fm jest dostępny w wersji ze Snapdragonem :smiling-face:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekM, to dla mnie też nowość. Dowiedziałem się tego przeszukując wczoraj internet. Podobno moduł nie był aktywny od początku. Potrzebna była aktualizacja oprogramowania, która go aktywowała.

0 Like
slaw5
First Poster
Opcje

Polecam zainstalować aplikację sklepu Aptoide i wpisać w wyszukiwarkę -  .Spirit2 . Jest to fajne FM Radio z Visual, Band:EU+USA, Tuner Stereo - AF Audio -Speaker. Z Aptoide pobrałem 17 wersji radia - .Spirit2 ,podpowiadam iż należy po wyszukaniu radia wybrać okienko inne wersjie i pobrać wszystkie. Wszystkie wersjie są różne i jest duże prawdopodobieństwo dokonania trafnego wyboru. Nadmieniam że jestem w trakcie wyboru i zakupu Samsung Note są one z procesorami Exynos na EU i Qualcom - z tym procesorem z informacji z innych wpisów niepowinno być problemów aby FM Radio grało. Pozdrawiam czytających życzę trafnych wyborów odpowiedniej wersji radia i proszę o wpisy z jakim procesorem udało się uruchomić FM Radio 

0 Like
Łukasz10
First Poster
Opcje

Nie jest tak.

mam note 9 exynos i S9 plus exynos w wersji koreanskiej i ten 2 ma radio fm. Specjalnie sprawdzałem procesory bo interesuje mnie radio fm i mają ten sam procesor exynos. Jak bym zrootował note 9 do wersji koreanskiej podejrzewam ze miałbym tez ale po roocie widze ze samsung pass nie zapamiętuje haseł. Wyskakuje ze jest to niemozliwe bo tel był zrotoowany..

I co najśmieszniejsze po wgraniu oprogramowania na europę na s9 plus radio fm znikło a po wgraniu na koree znów się pojawiło istna dyskryminacja.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung oficjalnie informuje, że dostępność funkcji i usług może się różnić w zależności od regionu i modelu. Przed zakupem należy się upewnić czy dane urządzenie wspiera funkcję, na której nam zależy. W ten sposób unikniemy rozczarowania.