Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z aparatem s9, wyblakłe zdjęcia

(Temat utworzony: 10-09-2020 09:00 AM)
920 Wyświetlenia
natalka1912
First Poster
Opcje

Witam,

Mam problem z aparatem w S9. Zdjęcia wychodzą bardzo wyblakłe, bez kolorów. Załączę porównanie, po lewej stronie Samsung S8 po prawej moja S9. Proszę o informację co zrobić. Wydaje mi się że zdjecia powinny być przynajmniej tej samej jakości.

IMG_20200910_084338.jpg

0 Like
14 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć @natalka1912
Na początku wykonaj zabieg wipe cache partytion. Nie usuwa on żadnych danych telefonu. Poradnik, jak go wykonać znajdziesz tutaj: https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Daj znać czy rozwiązało to Twój problem.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy na obiektywie masz naklejoną dodatkową ochronę w postaci folii lub szkła? Czy czyściłeś obiektyw? Spróbuj zresetować ustawienia aparatu. Aby to zrobić uruchom aparat a następnie kliknij w ikonkę koła zębatego i wybierz opcję Zeruj ustawienia.

0 Like
natalka1912
First Poster
Opcje

Cześć, niestety po wykonaniu tego zabiegu jakość zdjęć jest wciąż taka sama.

0 Like
natalka1912
First Poster
Opcje

Nie mam nic naklejonego na obiektywie. Czyściłam go i resetowałam ustawienia. Nic nie pomogło.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Możesz spróbować jeszcze hard resetu, ale zabieg ten usuwa wszystkie dane w telefonie. W tym przypadku powinnaś sobie zgrać pliki np. za pomocą aplikacji Smart Switch.
0 Like
natalka1912
First Poster
Opcje

Zgram pliki i sprobuje. Jeśli to nie pomoże to chyba oznacza, że kupiłam wadliwy egzemplarz... ? 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli hard reset nie rozwiąże problemu to prawdopodobnie aparat jest wadliwy. Kupiłaś nowy telefon czy używany?

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeżeli zabieg hard resetu nie pomoże to najprawdopodobniej doszło do jakiegoś uszkodzenia mechanicznego aparatu. W takim przypadku polecam udać się do jednego z centrum serwisowych i opisać całą sytuację. Technicy Samsunga ocenią czy aparat oraz sam telefon działa prawidłowo. Listę centrum serwisowych znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
0 Like
natalka1912
First Poster
Opcje

Telefon kupiłam nowy.

0 Like