09-09-2020 03:02 PM
Witam.
Od 1,5 roku posiadam Samsunga S9+. Korzystam z dwóch kart sim (orange i play).
Telefon posiada funkcję dualsim active tzn. obie karty sim są czynne cały czas.
Tak to też działało od nowości. Jeśli rozmawiałem przez sim1 a ktoś dzwonił na sim2 to telefon informował o połączeniu i mogłem zakończyć pierwsze i odebrać drugie albo pierwsze zawiesić i odebrać drugie i przełączać się między nimi.
Po aktualizacji do androida 10 funkcja ta została popsuta.
Pojawiły się jakieś przekierowania do ustawienia. Można ustawić sobie nr drugiej karty sim jak pierwsza jest zajęta itp.
To jest totalnie bezsensowne a po drugie generuje koszty bo wtedy telefon dzwoni z drugiej karty na pierwszą i nalicza koszty. To nie powinno tak działać.
Czy jest jakaś opcja konfiguracji tego jak było wcześniej czy to jest ale ja nie wiem jak ustawić?
W obecnej sytuacji działa tylko jedna karta a jak ktoś dzwoni na drugą to otrzymuje komunikat, że abonent poza zasięgiem.
09-09-2020 03:47 PM
Nie korzystam z dwóch kart SIM w telefonie więc nie jestem w stanie sprawdzić czy problem występuje również u mnie. Poza tym posiadam inny model telefonu. Musisz zaczekać na opinie pozostałych posiadaczy modeli Galaxy S9. W międzyczasie zachęcam do zgłoszenia tego błędu za pomocą aplikacji Samsung Members. Aby to zrobić uruchom aplikację i kliknij w niebieskie kółko z biały znakiem "+" a następnie wybierz opcję Raporty o błędach.
24-09-2020 01:35 AM
Czy masz właczoną opcję "Dwie karty SIM zawsze włączone" w Menedżerze kart SIM?