05-01-2019 10:30 PM
W Oreo można było tworzyć takie skróty a w Pie tego nie widzę w trybie podzielonego ekranu, gdzie klikam na środkową belkę między aplikacjami i nie pojawia się dymek z dodaj powiazanie aplikacji na ekranie startowym. Wiecie może jak w Pie tworzyć takie skróty ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
07-01-2019 11:21 PM — edytowano 07-01-2019 11:22 PM
@przemaserZgłosiłem i otrzymałem taką odpowiedź:
Zgłaszałem jeszcze kilka innych problemów i przy każdym dostałem identyczną odpowiedź. Pewnie mają dużo zgłoszeń i roboty po wydaniu Pie.
Ponadto dowiedziałem się też, że od Pie Samsung nie korzysta już ze swojego rozwiązania jeżeli chodzi o widok podzielonego ekranu, tylko ze stockowego rozwiązania Google. Stąd wynika brak tego paska o którym pisałeś w pierwszym poście.
Jak uzyskam więcej informacji w tej sprawie, to dam znać.
07-03-2019 04:28 PM — edytowano 07-03-2019 04:36 PM
Dzisiaj Samsung zaktualizował aplikację Good Lock wraz z pluginami. Dzięki temu można jej używać bez problemów na Android Pie. Niestety w dalszym ciągu nie jest ona dostępna oficjalnie w Polsce. Postanowiłem zainstalować i przetestować u siebie moduł "Multi-Star" o którym pisaliśmy w tym temacie.
Pierwszą nowością jest możliwość przełączenia aplikacji do widoku okna gestem. Wystarczy, że przeciągniemy palcem z górnego rogu w stronę przeciwnego dolnego rogu.
Kolejną nowością jest możliwość zmiany koloru (domyślnie jest niebiski) belki dzielącej obie aplikacje:
Zmiana wysokości dolnej aplikacji
Multi-Star umożliwia także wymuszanie otwarcia aplikacji w widoku podzielonego ekranu/okna na aplikacjach, które domyślnie tego nie obsługują.
Jak widać powyżej nie sprawdza się, to w przypadku gier, ale może być przydatne w aplikacjach bez obsługi tej funkcji.
I teraz najważniejsza nowość. Wrócił pasekPasek
z funkcjami:
-Dodaj skrót powiązanych aplikacji na ekran startowy,
-Pzypnij wycinek dolnej aplikacji na górę ekranu,
Przypnij wycinek dolnej aplikacji na górę ekranu
Przypnij wycinek dolnej aplikacji na górę ekranu
-Szybka zamiana miejsc aplikacji w widoku podzielonego ekranu (góra/dół)
Wracając do pierwszej wiadomości w tym temacie:
@przemaser napisał(a):W Oreo można było tworzyć takie skróty a w Pie tego nie widzę w trybie podzielonego ekranu, gdzie klikam na środkową belkę między aplikacjami i nie pojawia się dymek z dodaj powiazanie aplikacji na ekranie startowym. Wiecie może jak w Pie tworzyć takie skróty ?
Z aplikacją Good Lock oraz modułem "Multi-Star" możliwe jest dodanie skrótu pary aplikacji do ekranu startowego:
Para aplikacji na ekranie startowym Android Pie
W najbliższych dniach postaram się także przygotować cały wątek na temat Good Locka i jego funkcji.
06-01-2019 12:18 AM — edytowano 06-01-2019 12:37 AM
07-01-2019 10:54 PM
Hej,
Zgłosiłeś może ? Coś odpisali ?
07-01-2019 11:21 PM — edytowano 07-01-2019 11:22 PM
@przemaserZgłosiłem i otrzymałem taką odpowiedź:
Zgłaszałem jeszcze kilka innych problemów i przy każdym dostałem identyczną odpowiedź. Pewnie mają dużo zgłoszeń i roboty po wydaniu Pie.
Ponadto dowiedziałem się też, że od Pie Samsung nie korzysta już ze swojego rozwiązania jeżeli chodzi o widok podzielonego ekranu, tylko ze stockowego rozwiązania Google. Stąd wynika brak tego paska o którym pisałeś w pierwszym poście.
Jak uzyskam więcej informacji w tej sprawie, to dam znać.
08-01-2019 11:36 AM
08-01-2019 03:50 PM — edytowano 08-01-2019 03:55 PM
Super dzięki
Gdyby jeszcze po uruchomieniu aplikacji za pomocą skrótu, okna uruchamiały się tak jak zostały ustawione poprzednio, to byłoby rewelacyjnie Chodzi o jedno okno większe a drugie mniejsze, bo na Oreo uruchamiły się rozmiarowo, zawsze takie same i za każdym razem trzeba było przesówać belkę, żeby powiększyć jedno okno a drugie zmniejszyć.
08-01-2019 04:00 PM
@przemaser a może sam się troszkę zaangażujesz we prowadzanie zmian w systemie? Po to jest aplikacja SM, aby mogli z niej wszyscy korzystać. Masz pomysły to spróbuj je zrealizować. Nie idź na łatwiznę, nie zlecaj tego innym, zrób to sam.
Bądź jak Adam Słodowy.
08-01-2019 04:53 PM
@Szewcu72, a po czym wnosisz, ze tego nie uczyniłem ? Nie wybiegaj przed szereg.
Warto podzielić sie pomysłem na forum a im więcej osób go podłapie i zgłosi do SM, tym większa szansa, ze zostanie wdrożony.
08-01-2019 07:25 PM
Nie wybiegam... prowokuję, zachęcam, podpowiadam.
11-01-2019 11:31 AM — edytowano 11-01-2019 11:57 AM