Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S9+ Pie - skrót podzielonego ekranu

(Temat utworzony: 07-01-2019 11:21 PM)
18516 Wyświetlenia
przemaser
Navigator
Opcje

W Oreo można było tworzyć takie skróty a w Pie tego nie widzę w trybie podzielonego ekranu, gdzie klikam na środkową belkę między aplikacjami i nie pojawia się dymek z dodaj powiazanie aplikacji na ekranie startowym. Wiecie może jak w Pie tworzyć takie skróty ?

0 Like
17 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wygląda na to, że w Pie zrezygnowano z tej funkcji. Jutro postaram się opisać ten problem i zgłosić go na Samsung Members. Może przywrócą tą funkcję w następnych aktualizacjach :smiling-face:

Póki co powiązane aplikacje możesz stworzyć jedynie używając panelu edge ("Apps edge"):

Screenshot_20190106-001710_Apps edge.jpg

przemaser
Navigator
Opcje

Hej,

Zgłosiłeś może ? Coś odpisali ? :smiling-face:

Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@przemaserZgłosiłem i otrzymałem taką odpowiedź:

Screenshot_20190107-231252_Samsung Members.jpg

Zgłaszałem jeszcze kilka innych problemów i przy każdym dostałem identyczną odpowiedź. Pewnie mają dużo zgłoszeń i roboty po wydaniu Pie.

Ponadto dowiedziałem się też, że od Pie Samsung nie korzysta już ze swojego rozwiązania jeżeli chodzi o widok podzielonego ekranu, tylko ze stockowego rozwiązania Google. Stąd wynika brak tego paska o którym pisałeś w pierwszym poście.

Jak uzyskam więcej informacji w tej sprawie, to dam znać.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Właśnie dostałem kolejną odpowiedź w tej sprawie:

Screenshot_20190108-113424_Samsung Members.jpg

Czyli jest szansa, że zostanie, to wprowadzone. Teraz musimy, tylko czekać :smiling-face:

przemaser
Navigator
Opcje

Super dzięki :smiling-face:

Gdyby jeszcze po uruchomieniu aplikacji za pomocą skrótu, okna uruchamiały się tak jak zostały ustawione poprzednio, to byłoby rewelacyjnie :smiling-face: Chodzi o jedno okno większe a drugie mniejsze, bo na Oreo uruchamiły się rozmiarowo, zawsze takie same i za każdym razem trzeba było przesówać belkę, żeby powiększyć jedno okno a drugie zmniejszyć.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@przemaser a może sam się troszkę zaangażujesz we prowadzanie zmian w systemie? Po to jest aplikacja SM, aby mogli z niej wszyscy korzystać. Masz pomysły to spróbuj je zrealizować. Nie idź na łatwiznę, nie zlecaj tego innym, zrób to sam.

Bądź jak Adam Słodowy. :smiling-face-with-sunglasses:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
przemaser
Navigator
Opcje

@Szewcu72, a po czym wnosisz, ze tego nie uczyniłem ? Nie wybiegaj przed szereg. 

Warto podzielić sie pomysłem na forum a im więcej osób go podłapie i zgłosi do SM, tym większa szansa, ze zostanie wdrożony.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Nie wybiegam... prowokuję, zachęcam, podpowiadam. 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Screenshot_20190111-111855_Samsung Members.jpg

Niestety aplikacja Good Lock nie jest widoczna w Galaxy Apps. Prawdodpodobnie nie jest jeszcze przystosowana do Pie.

Jest i odpowiedź w sprawie Good Lock:

Screenshot_20190111-115534_Samsung Members.jpg

0 Like