Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 5G samoczynne blokowanie ekranu

(Temat utworzony: 11-03-2022 09:56 AM)
771 Wyświetlenia
Kamcio515
Journeyman
Opcje
Tydzień temu kupiłem nowy s21 i po 3 dniach użytkowania zaczął mi się podczas normalnego korzystania blokowac ekran i nic nie można zrobić, pomaga tylko ponowne uruchomienie. Dzieje się to czasami nawet 2 razy dziennie. Jest to jakaś usterka w oprogramowaniu, czy od razu oddać telefon na gwarancję do serwisu?
6 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kamcio515  Witam

Co to znaczy blokować ekran, jest ustawiona jakaś blokada ekranu?

Proszę w takim razie wykonać Wipe cache partition

Kamcio515
Journeyman
Opcje
Może nie tyle blokować co zamrożenie ekranu. Ikony które są na ekranie głównym nie uruchomiają się po dotknięciu, tak samo nie przesuwa się na inne karty
0 Like
Kojotoo
Explorer
Opcje

Witam, dzisiaj w moim S21 stało się to samo, a telefon mam od tygodnia. Miesiąc temu kupiłem S20 FE i tam miałem ten sam problem. Oddałem na gwarancję do serwisu i póki co nic się nie dzieje. Ale mam wrażenie, że to może być problem z oprogramowaniem, bo zaczęło się to dziać po przesiadce na androida 12.

0 Like
Kamcio515
Journeyman
Opcje
Czyli nie ma sensu oddawać do serwisu tylko poczekać na kolejną aktualizacjje?
0 Like
Kojotoo
Explorer
Opcje
Moim skromnym zdaniem nie ma sensu, ale warto to obserwować i jeżeli wyjdzie jakaś większa aktualizacja, a nie tylko poprawki zabezpieczeń i problem będzie się powielać to warto wtedy oddać na serwis. A z tego co Pan napisał to telefon został kupiony kilka dni temu, więc dwuletnia gwarancja jest obejmowana.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

0 Like