Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działający czytnik lini papilarnych s21ultra

(Temat utworzony: 18-01-2022 10:40 PM)
1013 Wyświetlenia
Maajaa
Journeyman
Opcje

Witam, od jakiegoś czasu mój czytnik linii papilarnych nie działa. Pojawiają się komunikaty takie jak na zdjęciach poniżej. Zastosowałam całkowity restart telefonu, przprowadzilam test z tym numerem #0# i nadal nie działa. Nie jestem w stanie oddać na chwilę obecną do serwisu gdyż telefon był zakupiony za granicą. Czy jest jakaś inna możliwość sprawdzenia/naprawy tego błędu? 

Dodam, że dodawałam odciski na 2 palce, było ciężko bo cały czas się męczyłam ale doszło do 100%. 

Nie mam szkla hartowanego, ekran jest oryginalny od zakupu z ta folią która jest przyklejona do nowego telefonu.

Screenshot_20220118-223121_One UI Home.jpg

Screenshot_20220118-223131_One UI Home.jpg

Screenshot_20220118-223131_One UI Home.jpg

Screenshot_20220118-223134_One UI Home.jpg

 #s21ultra #galaxys21ultra

0 Like
6 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Maajaa Witam. Z twojego opisu wynika na uszkodzenie mechaniczne. Co jeszcze możesz zrobić to jedynie reset telefonu. Jeśli to nie pomoże to niestety, ale czeka cię wizyta w serwisie.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maajaa  Witam

Jeżeli nie ma założonego szkła, które mogłoby utrudniac działanie czytnika, i mimo prób dodawania odcisków nie kończy się to powodzeniem może oznaczać uszkodzenie i jednak trzeba będzie skorzystać z serwisu.

Od kiedy zaczął występować problem?

Proszę jeszcze sprawdzić działanie czytnika w trybie bezpiecznym

Danny888
Voyager
Opcje
@Maajaa Czy podczas użytkowania telefonu problem jest też zauważalny?
0 Like
Maajaa
Journeyman
Opcje

Jedynie przy logowaniu do aplikacji bo generalnie klawiatura w miejscu gdzie jest odcisk palca działa bez zarzutu, ale niestety samsung pass wymaga odcisku i to sprawia trudność 

0 Like
Maajaa
Journeyman
Opcje

Po aktualizacji którejś..ale nie pamiętam której. Bo na początku działało normalnie. Telefon nie upadł ani nic z tych rzeczy. Sprawdzałam testem i tam jest ze wszystko gra... 😕 🤔 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

0 Like