Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ciągle zamulanie telefonu S21

(Temat utworzony: 13-03-2022 05:36 PM)
617 Wyświetlenia
Madziaaa
Journeyman
Opcje
Cześć ! Mam pytanie dotyczące spadania Hz w telefonie s21. 
Jak mam włączone oszczędzanie baterii to nagle telefon mi zaczyna ,,mulić" wszystko się tnie i spowalnia pracę na telefonie. Wyłączam oszczędzanie baterii i nagle normalnie działa. Tylko jak znów po jakimś czasie załączę oszczędzanie baterii i po pracuje na nim to znów to się dzieje... znów ,,zamula" 
Macie jakieś rady dotyczące tego nagłego spadku Hz ? 
0 Like
5 Odpowiedzi
Majk_2022
Pioneer
Opcje
Cześć miałem to samo ale doszedłem do tego że problem występuje jedynie gdy mam włączone funkcje w biometrii odcisk palca : odcisk palca zawsze włączony
Więc moja rada jest Taka żeby to wyłączyć. Od paru dni problem nie występuje mam najnowsza aktualizacja
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Gdy włączamy tryb oszczędzania energii to telefon redukuje liczbę odświeżania ekranu ze 120Hz do 60Hz

Gdy już się przyzwyczaimy do płynnego 120hz i nagle przełączy się na 60hz to wszystko zaczyna być spowolnione i kłuje w oczy

Nie rozumiem skąd pomysł robić wipe cache partition w tym przypadku XD
Ale na pewno nie zaszkodzi

Jeżeli chcesz prześledzić zmianę Hz na własne oczy to w opcjach programisty znajdź "wyświetl współczynnik odświeżania" Screenshot_20220313-203314_Settings Suggestions.jpg
szuwar1978
Voyager
Opcje
Od stycznia mam to samo w S21 ultra... po ostatniej aktualizacji jest jeszcze gorzej. Wysyłam raporty o błedach... wipe cache nic nie daje... ustawień fabrycznych nie robiłem. Czekam za aktualizacja może coś poprawią...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@szuwar1978, możesz spróbować wykonać hard reset jednak nie wiadomo czy to rozwiąże Twój problem. Jeżeli się zdecydujesz to instrukcję znajdziesz w poniższym odnośniku.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
szuwar1978
Voyager
Opcje

Dzieki ale nie ...za dużo ustawiania od nowa... tym bardziej że robilem reset jak android 12 wszedł... nawet czysty system wrzuciłem i znowu problemy....szlak mnie kiedyś z tym tel trafi żeby po każdej aktualizacji przywracać ustawienia fabryczne... ech...

0 Like