Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 ultra i brak obsługi i 5G w tmobile

(Temat utworzony: 09-06-2020 03:46 PM)
3862 Wyświetlenia
April77
Explorer
Opcje

Cześć. Zakupiłem telefon w tmobile. Dziś siecć włączyła obsługę 5G ale mój telefon jej nie widzi. (wszystko wykonałem jak należy, zalogowałem się do aplikacji tmobile, właczylem 5G, dostałem potwierdzenie włączenia  smsem,  oczywiście jestem w zasięgu 5G - i telefon dalej działa na LTE+) 

0 Like
25 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@April77  Czy w tym SMS nie było podane czasu na włączenie 5G ? Możesz wyłączyć i włączyć telefon.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@April77, na ten moment T-Mobile podaje jedynie 3 urządzenia, które są w stanie obsłużyć sieć piątej generacji:

• Smartfon LG V60 wersja oprogramowania: V10e-EEA-XX
  • Smartfon Xiaomi Mi10 5G wersja oprogramowania: MIUI Global SW: 11.0.11 | 11.0.11.0(QJBEUXM)
  • Router ZTE MC801A wersja oprogramowania: TMOPLMC801AV1.0.0B07

Zwróć się z zapytaniem do operatora czy telefony Galaxy S20 mogą połączyć się z siecią 5G. Możliwe, że operator musi udostępnić aktualizację oprogramowania układowego, która umożliwi połączenie się z siecią.

April77
Explorer
Opcje

Dzięki za pomoc. Dostałem właśnie odpowiedź z t-mobile że zacznie działać 5G po następnej aktualizacji telefonu.  

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@April77, to bardzo dobra informacja. Koniecznie daj znać kiedy już zacznie działać sieć 5G w Twoim telefonie.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@April77 t-mobile ma taką dziwną politykę. W innych krajach również tak było, że musieli wydać aktualizację, aby modele Samsunga mogły obsługiwać 5G. Ostatnio takie działania były na Węgrzech.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72, po Twoim wpisie przypomniałem sobie o tej sytuacji. Sprawdziłem dokładnie i węgierski oddział T-Mobile udostępnił aktualizację na początku maja o numerze G98*BXXU2ATDD, która wprowadziła obsługę sieci 5G.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@mirudo24 podobnie było z wstrzymaniem operatorskiej aktualizacji G98xBXXU2ATE6 i ponownym jej wydaniem ze zmienionymi CSC i CP oznaczonymi jako G98xBOXM2ATF1 i G98xBXXU2ATF1, o której rozmawialiśmy w innym kanale. To również było związane z uruchomieniem holenderskich sieci 5G.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72, tak, pamiętam tę rozmowę. Pytanie czy pozostali operatorzy tacy jak Orange czy Plus również będą musieli udostępnić aktualizację oprogramowania pod kątem sieci 5G.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@mirudo24 na chwilę obecną słyszałem tylko o t-mobile.

0 Like