Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20+ i filmy HDR w trybie normal / pro

(Temat utworzony: 25-11-2020 07:25 AM)
302 Wyświetlenia
Falisty
Explorer
Opcje

Cześć

Chciałbym skonfigurować aparat tak, żeby można było:

w trybie normalnym nagrywać filmy w FHD bez HDR

w trybie pro nagrywać filmy 4K z HDR

Czy da się jakoś to ustawić żeby dla trybu normalnego było bez HDR a dla pro z HDR, czy trzeba za każdym razem wchodzić do ustawień aparatu?

W ustawieniu nagrywania filmów można skonfigurować domyślne parametry dla nagrywania filmów w trybach std i pro oddzielnie, natomiast opcja HDR jest przypisana tylko do ogólnej opcji nagrywania filmów.

0 Like
4 Odpowiedzi
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@Falisty Sprawdzałeś ustawienia w aparacie? Powinieneś mieć tam wybór rozmiaru dla filmu nagrywanego z tyłu, z przodu i w trybie Pro.

Falisty
Explorer
Opcje
Tak, są tam takie ustawienia. Opisałem to wyżej. Opcja hdr dotyczy razem trybu zwykłego i pro, a ja chciałbym mieć tryb zwykły bez hdr a pro z hdr, bez wchodzenia za każdym razem do ustawień.

20201125_175835_956.jpg

20201125_175855_957.jpg

20201125_175915_958.jpg

0 Like
DanielSz
Voyager
Opcje

Niestety na chwilę obecną konieczne jest przejście do ustawień aparatu za każdym razem, gdy chcesz zmienić to ustawienie. 

Falisty
Explorer
Opcje
Szkoda. Myślałem że ktoś to jakoś rozwiązał. Widziałem w którymś z serii s20 na górnej belce przycisków szybkiego panelu przyciski do przełączania ekranu pomiędzy 60/120 Hz, więc myślałem że jest szansa i tu coś wykombinować. Szczególnie że wybór hdr pomiędzy zwykłym trybem filmu a pro byłby sensowny.
0 Like