Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wifi i opcjami programisty S20FE 5G

(Temat utworzony: 25-11-2020 07:42 AM)
1181 Wyświetlenia
peters84
Journeyman
Opcje
Witam, mam 2 problemy z telefonem jak w temacie. 
1. W domu mam ustawione dwie sieci na routerze - 5gHz i 2,4 gHz. Podłączony jestem tylko do piątki i wszystko działa. Do czasu, po pewnym okresie, niesprecyzowanym, raz jest to dzień drugim razem kilka dni, telefon przestaje widzieć tą sieć. Pomaga tylko restart słuchawki. Ma ktoś, spotkał się ktoś z czymś takim? Można to naprawić? 
2. W opcjach programisty jest funkcja wymuszania trybu ciemnego w aplikacjach. Działa dobrze. Niestety po każdym restarcie ta opcja powraca do ustawień domyślnych, czyli jest wyłączona. Można to wyłączyć na stałe?
Pozdrawiam
3 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeśli chodzi o WIFI możesz na początek włączyć tryb samolotowy na 10 sec, a potem wyłączyć.

Nie potrzeby załączać trybu ciemnego w opcjach programisty jak mamy go na belce

Screenshot_20201126-114110_One UI Home.jpgScreenshot_20201126-114114_One UI Home.jpg

0 Like
peters84
Journeyman
Opcje
rozumiem, że to z wifi to zamiast restartu telefonu? Tylko, że to nie rozwiąże problemu, to ułatwi jego chwilową naprawę.
Tryb ciemny, oczywiście jest, ale np. w Messenger light i samym FB go jeszcze nie ma a ta opcja bardzo fajnie go w tych aplikacjach wymusza. Dziękuję za chęci. Pozdrawiam.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy problem z Wi-Fi występuje przy połączeniu 2,4GHz? Spróbuj wykonać na początek wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.

https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

0 Like