Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozłączanie internetu mobilnego/ brak zasięgu

(Temat utworzony: 25-12-2021 10:05 AM)
3282 Wyświetlenia
Piotr102
Apprentice
Opcje
Pacjent: s21 ultra 5g z kartą tmobile. 
Od jakichś 2/3 tygodni mam problem tego typ, że gdy karta ustawiona jest w trybie 5g lub lte to co chwila tracony jest zasięg. Utrudnione jest korzystanie z internetu, trwające rozmowy są przerywane. Tam gdzie mam wifi problem nie wystepuje. 
Doraźnie rozwiązałem problem przełączając kartę w tryb 3g. W tym trybie wszystko dziala stabilnie. 
Pytanie: czy ktoś spotkał się z taką przypadłością? Czym jest ona spowodowana? Czy to usterka telefonu, karty, oprogramowania, czy może jakiś problem po stronie operaatora?
15 Odpowiedzi
Sidkwa
Voyager
Opcje

Tak, jakieś 60% użytkowników tego forum spotkało się z tą przypadłością. A winny jest Samsung i kiepska jakość anten wbudowanych w telefon. Oczywiście producent się do tego nie przyzna. Jednak problem z zasięgiem w S21 jest szeroko komentowany na tym jak i innych forach. Musisz z tym się pogodzić albo wymienić telefon. 

Piotr102
Apprentice
Opcje
Rozumiem, że anteny generalnie nie są supermocne ale przez ponad pół roku jednak działały. Połączenia były stabilne. Teraz np. włączenie map czy facebooka powoduje, że zasięg w trybach 5g/lte całkowicie znika (ikona przekreślonego kółka) na chwilę wraca po czym znowu ginie. Gdyby to było od początku nie pisałbym tutaj tylko oddał telefon :smiling-face:
Podejrzewam, że problem jednak powodowany jest którąś z ostatnich aktualizacji stąd ten wątek.
0 Like
Sidkwa
Voyager
Opcje

Problem w tym, że anteny są tak słabe, że operator coś zmieni na chwilę w swoich nadajnikach i już sieć pada mimo, że wcześniej działa znośnie bo telefon już sobie z tym nie radzi. U mnie w domu przez miesiąc było dobrze. Dziś tylko w przedpokoju mogę używać jako tako LTE bo w innych pomieszczaniach sygnału LTE praktycznie brak. Moim zdaniem nic na to nie poradzisz. Co najwyżej uzyskasz tutaj złote porady w stylu "reset połączenia", "zrób wipe cache" itp. Prawda jest jednak taka, że to wina wbudowanych anten w telefonie i tego się żadną siłą nie przeskoczy. 

0 Like
Members_DoEeLEC
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem gdzieś od 3 tygodni, mniej więcej od ostatniej aktualizacji. Jeżeli nie ma w pobliżu WiFi to non stop gubi zasięg i pokazuje się napis, że jesteś offline, a za chwilę, że połączono z internetem. Wcześniej nic takiego się nie działo. Masakra, żeby telefon za taką kasę był tak daremny. 😞

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_DoEeLEC  Dzień dobry 

Wszystko tam naprawdę zależy od tego nie korzystam z telefonu czy jest tam na Bena bardzo dobry zasięg czy nic nie tak łzowego zasięgu.

Warto też włożyć ponownie kartę SIM może ja nawet że ona jest uszkodzona, włożyć jądo innego telefonu i zobaczyć czy problemy takie sam.

Mr_WB
Journeyman
Opcje

co ???

Wozik
Explorer
Opcje
Ilekroć mój S21 wykryje zasięg 5G, od razu traci połączenie z Internetem. Pomaga restart telefonu. 

Najnowsze oprogramowanie XEO, łatki z grudnia.

Spotkał się ktoś z takim problemem?
0 Like
Mickor
Voyager
Opcje
Podobny problem miałem kiedyś w note10 plus , po przełączeniu na 5g brak zasięgu, powrót na sieć 4g brak dostępu do sieci ,czasem pomagał tryb samolotowy , okazało się, że padł moduł anteny .
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Wozik  Dzień Dobry

Taka sytuacja się dzieje niezależnie od lokalizacji?

0 Like