Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szybko się rozladowuje

(Temat utworzony: 30-04-2021 12:24 PM)
15693 Wyświetlenia
macpio301
Apprentice
Opcje
Witam czy w waszych  s21 też tak szybko znika bateria? Chwila przeglądania stron lub YT i bateria znika w oczach. Nie wiem czy ten typ tak ma czy coś jest nie tak.  Zainstalowana aktualizacja ori ładowarka samsung
84 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @macpio301 

Czy problem występuje od samego początku czy od pewnego czasu? 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Od kiedy posiadasz telefon? Czy przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego urządzenia?

macpio301
Apprentice
Opcje
Telefon mam od tygodnia i jest tak od początku. Ze starego urządzenia przywróciłem tylko kontakty
0 Like
macpio301
Apprentice
Opcje
Od początku. Wiem że bateria ma nieco ponad 4tys mAh poprzednie 2 tel miały po 6tys. Może z tad to odczucie. Ale mam wyłączone co się da oprócz transferu danych. Wszystko inne typu lokalizacja jest wyl
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czas pracy baterii zależy od wielu różnych czynników, w tym od operacji wykonywanych na urządzeniu, siły sygnału sieci komórkowej i długości okresów, kiedy urządzenie nie pozostawało bezczynne. Ponadto im więcej aplikacji uruchomionych w tle, tym większe zużycie prądu. Dlatego nieużywane aplikacje warto zamykać. Urządzenie potrzebuje również więcej energii, gdy używasz komórkowej transmisji danych w miejscach o bardzo słabym sygnale sieci. Bateria jest elementem eksploatacyjnym. Wraz z upływem czasu maleje jej zdolność do gromadzenia energii. Jeśli po pewnym okresie użytkowania stwierdzisz, że bateria ładuje się znacznie słabiej niż wcześniej, nawet po zoptymalizowaniu urządzenia (patrz niżej), być może przyszedł czas na jej wymianę.

Aby maksymalnie wydłużyć czas pracy baterii:

•  Optymalizuj działanie urządzenia za pomocą Smart Menedżera.
  • Wyłączaj wyświetlacz, kiedy nie używasz urządzenia.
  • Wyłączaj interfejsy Bluetooth, Wi-Fi i GPS, kiedy ich nie używasz.
  • Aplikacje automatycznie synchronizujące dane w tle zużywają dużo energii, dlatego ich wyłączenie odczuwalnie wydłuży czas pracy baterii.
  • Ustaw wyłączanie ekranu po 30 sekundach bezczynności oraz automatyczną regulację jasności wyświetlacza.
marektrain
Journeyman
Opcje
W takim razie Twój telefon nadal "uczy" się Twoich przyzwyczajeń. Ustaw motyw na ciemny i odświeżanie ekranu na standardowe 60 Hz. Troszkę pomoże.
0 Like
ligaro
Pathfinder
Opcje
Nie potrafię tego wyjaśnić ale u mnie odczuwalnie pomogło wyłączenie volte WiFi i wszystko co z tym związane .

I faktycznie bateria dopiero się uczy

To był mój najlepszy wynik

Screenshot_20210423-114737_Device care_567.jpg

0 Like
macpio301
Apprentice
Opcje
Dziękuję za odpowiedzi. Telefon chyba faktycznie się adaptował po kilku pełnych ładowaniach i użytkowaniu dużo się poprawiło
0 Like
Pablitio_022
First Poster
Opcje

Kopia zapasowa ma jakieś znaczenie? U mnie podobna sytaucja - bateria nie wytrzymuje dnia przy ekranie wlaczonym 3-4h.

0 Like