Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy s21 ultra 5g

(Temat utworzony: 22-03-2022 06:54 PM)
561 Wyświetlenia
benek1975
Pioneer
Opcje
Mam pytanie do mądrzejszych ludzi ode mnie. Mianowicie kupiłem telefon samsung galaxy s21 ultra i nie działa mi 5g w sieci tmobile. Czy to prawda że wszystkie telefony kupione poza tmobile nie będą obsługiwać sieci 5g? Tak mi powiedziała konsultantka.

0 Like
15 Odpowiedzi
Yaffi
Journeyman
Opcje
Prawdopodobnie w t-mobile muszą uruchomić 5g do numeru i najprawdopodobniej będzie działać
0 Like
benek1975
Pioneer
Opcje
Rozmawiałem z konsultantką i powiedziała że przy uruchomieniu tej taryfy automatycznie powinno być 5g a później powiedziała że telefon musi być kupiony w tmobile co dla mnie jest głupotą
0 Like
Riddick1500
Pathfinder
Opcje

Czy tryb pracy sieci masz ustawiony na 5G? Czy znajdujesz się w zasięgu 5G? Jeśli tak i dalej nie działa, spróbuj wyłączyć i włączyć telefon. W żadnej sieci na obecną chwilę nie ma takich "bajerów", że telefon działa w 5G tylko jeśli jest brandowany.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@benek1975 Witam. Na dzień dzisiejszy tak jest. 5G jest nadawane w paśmie rezerwowym i Samsung go nie obsługuję, chyba że jest to telefon brandowany, dlatego ze operator tak dostosowuje oprogramowanie by działało 5G. Zmieni się to dopiero po zwolnienu pasma 700Mhz przez DVB-T i przejściu na pełne pasmo, wtedy każdy Samsung zacznie obsługiwać 5G
0 Like
marcinek_92
Pioneer
Opcje
Ja mam Note 20 ultra.
Oferta tmobile magenta biznes.
5g działa! I nie ma tutaj nic oprogramowanie. Telefon możesz mieć z wolnej sprzedaży.
Zobacz w ustawieniach sieci komórkowej czy masz włączone 5g/4g/3g/2g i czy masz aktywna usługę 5g od strony operatora. Jak chcesz to w aplikacji tmobile można ją włączyć w zakładce zarządzanie usługami pp wybraniu własnego numeru w głównym menu.
0 Like
benek1975
Pioneer
Opcje
Dzięki wielkie
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Musisz pamiętać ze na dzień dzisiejszy w niektórych miejscach 5G jest wolniejsze od LTE+
0 Like
DaroooQ
Explorer
Opcje
Po co Ci te 5g,na 75 % dnia one jest wolniejsze niż lte+
0 Like
benek1975
Pioneer
Opcje
A czemu tak jest,?
0 Like