Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 - Problemy po aktualizacji do One UI 4.0

(Temat utworzony: 21-01-2022 08:39 AM)
2769 Wyświetlenia
Bzyk95
Journeyman
Opcje

Siema,

zakładałem już jeden wątek odnośnie jednego z niżej wymienionych problemów, bo to temat dość zawiły, natomiast chciałbym też założyć wątek zbierający moje spostrzeżenia po aktualizacji do One UI 4.0, może ktoś też je odnotował i zna rozwiązania, lub chętnie ze mną na takie rozwiązania poczeka :smiling-face: 

1) Aplikacja aparat działa wolniej - po zrobieniu zdjęcia telefon zawiesza się na chwilę zapisując zdjęcie, nie pozwalając na wykonanie kolejnego. Problem ten miał miejsce jeszcze na poprzednim UI, ale został z którąś aktualizacją rozwiązany

2) Rozwijanie górnej belki i tych ikonek od transferu danych, samolotowego itd. laguje, ekran ustawiony na 120Hz, a belka rozwija się skokowo

3) Po przesunięciu palcem na ekranie startowym w górę pojawia się menu aplikacji, co powinno mieć miejsce, natomiast tło pod nimi jest czarne, może ktoś wie jak zwiększyć jego przezroczystość? 

4) Obrzydliwy, niepasujący do reszty, pasek od jasności ekranu, który po rozwinięciu opcji dla niego wygląda jak w poprzednim UI. Może pasowałoby tu zastosować jakąś spójność?

Z góry dziękuję za dyskusję, może ktoś dopisze coś od siebie i team Samsunga zwróci uwagę na niedociągnięcia, jakie zostały poczynione przy aktualizacji. Pozdro

55 Odpowiedzi
KrystianTheFox
Pioneer
Opcje
Tak z ciekawosci czy wreszcie naprawili androida 12 z one ui 4.0 bo dalej czekam w szczególności się pytam użytkowników s20 fe 5g
0 Like
matik3789
Navigator
Opcje
A co w nim było zepsute? Mam s20 fe i mnie to zastanawia :face-with-tears-of-joy:
0 Like
KrystianTheFox
Pioneer
Opcje
Według różnych informacji coś ten android 12 i one ui 4.0 miały duże problemy z dużą ilością urządzeń itd i trzeba było zrobić wipe cash i format aby normalnie wszystko działało
0 Like
matik3789
Navigator
Opcje
Zawsze po większych aktualizacjach trzeba robić factory reset i wipe cache bo są różne jazdy. Najlepiej robić żeby nie mieć problemów.
jaro5
Pathfinder
Opcje
U mnie działa normalnie i nie ma problemów a ma s20 fe 5g
0 Like
Dremik90
Explorer
Opcje
U mnie o aktualizacji do 12stki jest dużo gorzej z baterią. Aplikacje działają dobrze, nic nie tnie itp ale bateria trzyma zauważalnie gorzej. Czy ktoś jeszcze u siebie to zauważył?
0 Like