21-01-2022 08:39 AM
Siema,
zakładałem już jeden wątek odnośnie jednego z niżej wymienionych problemów, bo to temat dość zawiły, natomiast chciałbym też założyć wątek zbierający moje spostrzeżenia po aktualizacji do One UI 4.0, może ktoś też je odnotował i zna rozwiązania, lub chętnie ze mną na takie rozwiązania poczeka
1) Aplikacja aparat działa wolniej - po zrobieniu zdjęcia telefon zawiesza się na chwilę zapisując zdjęcie, nie pozwalając na wykonanie kolejnego. Problem ten miał miejsce jeszcze na poprzednim UI, ale został z którąś aktualizacją rozwiązany
2) Rozwijanie górnej belki i tych ikonek od transferu danych, samolotowego itd. laguje, ekran ustawiony na 120Hz, a belka rozwija się skokowo
3) Po przesunięciu palcem na ekranie startowym w górę pojawia się menu aplikacji, co powinno mieć miejsce, natomiast tło pod nimi jest czarne, może ktoś wie jak zwiększyć jego przezroczystość?
4) Obrzydliwy, niepasujący do reszty, pasek od jasności ekranu, który po rozwinięciu opcji dla niego wygląda jak w poprzednim UI. Może pasowałoby tu zastosować jakąś spójność?
Z góry dziękuję za dyskusję, może ktoś dopisze coś od siebie i team Samsunga zwróci uwagę na niedociągnięcia, jakie zostały poczynione przy aktualizacji. Pozdro
17-02-2022 07:46 AM
18-02-2022 12:25 PM
@Ashaisun, to jest problem z Messengerem, trzeba wyłączyć jego wyświetlanie na wieszchu i problem powinien zniknąć.
21-02-2022 12:33 AM
21-02-2022 01:46 PM
@BorBor, nie załamuj się, proszę, po resecie daj baterii nauczyć się nowych wzorców zachowania.
21-02-2022 06:58 PM
21-02-2022 07:05 PM
@BorBor, e tam, od razu nie jesteś dobrej myśli. Powiem półżartem, pół na poważnie, że jak oboje z przyjacielem z innego miasta jesteśmy na łączach gdzieś na spacerze, to on ze swoim iPhonem 11 z zazdrością patrzy na mojego Androida, który ma 4000 mAh (a to jest bardzo mało, jak na współczesne standardy androidowe). Z moją baterią właśnie też miałem lekką załamkę na początku, to się przyznam, ale po czasie działa pięknie, mi wystarcza. Daj znać, co Ci wyjdzie za tydzień/dwa.
01-03-2022
01:10 PM
– ostatnio edytowany
01-03-2022
01:15 PM
przez
OleksiiA
s20 po aktualizacji usunelo mi prawie wszystko ci pododawalem do ekranu ... i jak ma to teraz odnalezc jak zbieralem to od lat i przenosilem z innych telefonow .... kto wymysla te aktualizacje !
01-03-2022 01:18 PM
@Anonymous User, po pierwsze, wyrażaj swoje myśli w sposób kulturalny. A po drugie, pliki mogą zostać utracone z różnych powodów na absolutnie każdym urządzeniu, mnie taka sytuacja kilka razy w życiu spotykała i jakoś sobie na takie emocje nie pozwalałem. Wiesz, jest cudowna fraza: ludzie dzielą się na tych, którzy jeszcze nie robią kopii zapasowych i tych, którzy już zaczęli je robić.
Ja swoje bolesne doświadczenie miałem i więcej takich błędów nie powtarzam. Aktualizacje ani programiści Samsung nie mają z tym nic wspólnego.
08-03-2022 05:22 PM
10-03-2022 11:43 AM
@Anonymous User, a na innym kablu próbowałeś?