Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z WiFi ciag dalszy. Samsung S21FE

(Temat utworzony: 25-10-2024 05:56 PM)
520 Wyświetlenia
Gilt
Student
Opcje

Witam serdecznie,

Od jakiegoś czasu mam problem ze swoim WiFi w telefonie. Pojawił się jakiś miesiąc temu. WiFi pojawia się na telefonie na chwilę, działa, poczym się samoistnie wyłącza i nic. Nie chce się wyłączyć nawet jak wchodzisz w ustawienia i połączenia itd. Niby pisze włączanie, wychodzisz z ustawień bo nic się nie dzieje a WiFi pokazuje wyłączone na nowo. Reset ustawień WiFi i bloothoot robione parę razy z wyłączaniem tel. Nie pomaga a jak coś to na chwilę. Myślałem że wczorajszą aktualizacja pomoże ale niestety problem dalej wystepuje. Z tego co doczytałem S24 też to ma i ludzie już się gotują. 

Jakieś rady?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Gilt
Student
Opcje

Dzięki za odpowiedzi ale najłatwiej resetować telefon lub wyslac do serwis. Mi zależało aby wszystkie dane zostały, łącznie z apkami itd i nie chciało mi się tego przezucac w chmury czy na dyski. 

Doszło do tego że wifi w ogóle się nie odpalało i tylko pojawiało się włączone i dalej nic - nawet nie wyszukiwał dostępnych sieci. 

Resetowanie ustawień i włączanie wyłączanie telefonu nic nie dawało. 

Jednakże szukałem i metoda prób i błędów wszedłem w pielęgnację urządzenia i uruchomiłem TRYB konserwacji. Gdy telefon się w nim uruchomił wróciło działanie modułu wifi. Od razu pojawiły się dostępne sieci, włączanie i wyłączanie wifi działa na dotyk palca. Wróciłem z powrotem do trybu użytkownika i działa póki co jak powinno. 

Może na przyszłość komuś to pomoże. 

Pozdrawiam.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
3 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie spotkałem się w swoim S24 zrobiłem takim problemem. Co pierwsze bym zrobił to reset telefony by wykluczyć czy jest to błąd po stronie softu, czy podzespołów.
0 Like
gal22axy
Explorer
Opcje
Miałem kiedyś podobny problem tylko z czytaniem karty sim w zwykłym s21. Winna była płyta główna. Taka porada wyślij telefon do serwisu na tzw. darmową inspekcję podzespołów i napisz co jest nie tak do tego serwisu.
0 Like
Rozwiązanie
Gilt
Student
Opcje

Dzięki za odpowiedzi ale najłatwiej resetować telefon lub wyslac do serwis. Mi zależało aby wszystkie dane zostały, łącznie z apkami itd i nie chciało mi się tego przezucac w chmury czy na dyski. 

Doszło do tego że wifi w ogóle się nie odpalało i tylko pojawiało się włączone i dalej nic - nawet nie wyszukiwał dostępnych sieci. 

Resetowanie ustawień i włączanie wyłączanie telefonu nic nie dawało. 

Jednakże szukałem i metoda prób i błędów wszedłem w pielęgnację urządzenia i uruchomiłem TRYB konserwacji. Gdy telefon się w nim uruchomił wróciło działanie modułu wifi. Od razu pojawiły się dostępne sieci, włączanie i wyłączanie wifi działa na dotyk palca. Wróciłem z powrotem do trybu użytkownika i działa póki co jak powinno. 

Może na przyszłość komuś to pomoże. 

Pozdrawiam.

0 Like