Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 FE LTE bateria rozczarowanie.

(Temat utworzony: 23-01-2022 06:47 PM)
10362 Wyświetlenia
TomekTcz
Pathfinder
Opcje
Jak trzymanie na baterii ile jesteście w stanie zrobić?
Ja 4.5h sot to max może 5h raz przekroczyło. Ekran 60 Hz próbowałem ciut tylko lepiej. Ogólnie słabo. Poprzedni Xiaomi z baterią o pojemności mniejszej, bo 4000 trzymał dłużej. Masakra. Tel nowy kupiony 3 października. Zastanawiałem się czy oddać / wysłać na gwarancję. Sprzedać czy co. Później to starych pomyśleć jak będzie słabo. 
59 Odpowiedzi
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Nie rozumiem czego się spodziewać po dzisiejszych telefonach? Masz porządne podzespoły, wykonanie, superszybkie ładowanie. Korzystaj, ciesz się i ładuj. 5h sot to nie jest źle.
TomekTcz
Pathfinder
Opcje
Spodziewałem się, że od czasów note 2 Samsung się trochę zmienił.
W systemie widać spowolnienia animacji. Gdzie przy poprzednim tel z Snap 855 nie miało takie coś miejsca. Zarządzanie baterią leży.
Bateria masz rację można ładować dwa razy w ciągu dnia. Samsung spoczął na laurach, no nic trzeba pomyśleć co począć.
0 Like
Nyuno
Pathfinder
Opcje
Ej, ja się właśnie z Note 2 na S21 przerzuciłem (tydzień temu) i zmian jest sporo... ale rozumiem, że to taka hiperbola🙂 Zerknij co Ci najwięcej baterii zjada. Mi telefon trzyma ponad 30 godzin.
0 Like
TomekTcz
Pathfinder
Opcje
Z note to ostatni telefon Samsunga miałem. Po drodze inne. Wspominam go dobrze i miło.
anonim2
Pathfinder
Opcje
Jakie oznaczenie ma telefon (procesor)? Telefon z końcowym oznaczeniem F ma procesor Exynos, G to snapdragon. Snap jest wydajniejszy. Regularnie wyciągam 10h aktywnego ekranu nim bateria padnie. O procesorze exynos w tym modelu panuje opinia że czas pracy ekranu na baterii jest krótszy. 5h to kiepski wynik dla baterik 4500 mAh. Może to również oznaczać uszkodzenie baterii (różne przyczyny: przegrzanie, upadek telefonu, normalne zużycie baterii w toku używania - mało prawdopodobne w nowym modelu).Screenshot_20211118-230703_Device care.jpg
0 Like
TomekTcz
Pathfinder
Opcje
Mam z Snap 865

Używasz 120 Hz czy 60? Ja robię tak 6 maks większość na wifi. Słabo dla mnie. Żonie kupiłem na dniach vivo v21 5g to trzyma z 8h bez problemu na 90hz
0 Like
anonim2
Pathfinder
Opcje
Czas pracy zależy od wielu czynników, podaję moim zdaniem najbardziej istotne w tym modelu:
Wyświetlacz, amoled jest prądożerny, jasność i tryb pracy ekranu. Tryb ciemny znacząco ogranicza pobór energii gdyż ciemne lub mniej jasne pixele mniej pobierają energii w technologii amoled. Odświeżanie ekranu jest moim zdaniem mniej istotne niż tryb ciemny.
5G generalnie jest prądożerne dla uzyskania wysokiej wydajności - sprawdź czy wyłączenie pomaga. Jednemu użytkownikowi ponoć pomogło.
Nie mam porównania z 5G bo mam model LTE ale z tym samym CPU.
Oszczędzanie energii / uśpienie wszystkich niepotrzebnych aplikacji działających w tle. Nie wszystkich potrzebujemy, warto więc listę przejrzeć i głęboko uśpić te które nie potrzebują nic robić gdy nie mamy ich na ekranie.
GPS, czy jest włączony?
Yanosik, skanuje bluetooth, znany problem, warto głęboko uśpić.
Czas pracy jest zależny od rodzaju aplikacji. Gry z bardzo wymagającą grafiką naturalnie wymagają więcej energii niż przeglądarka gdzie przykładowo tylko czytamy tekst.
Aparat z tego co zauważyłem jest również prądożerny w tym modelu.

Ciężko porównywać wyniki ale przy lekkim przeglądaniu internetu w trybie ciemnym, niewielkiej jasności powinno dać się uzyskać z 8h-10h pracy na ekranie. Bez trybu oszczędzania energii.

Ostatnia sugestia to przejrzenie ustawień baterii z Pielęgnacji urządzenia. I np. wyłączenie rozszerzonego przetwarzania we wszystkich aplikacjach innych niż gry.
0 Like
DominikKr
Apprentice
Opcje

Witam. 

Od tygodnia użytkuję smartfon Samsung Galaxy S20 FE. Według mnie bateria trzyma bardzo krótko, do 6 godzin. Włączony tryb oszczędzania energii oraz 60Hz i nadal słaby wynik. 

Proszę o pomoc, bo nie chciałbym zostać skazany na Powebanka 

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@DominikKr Bateria mniej więcej do kilkunastu dni ( max. 14) uczy się twoich wzorców używania urządzenia. Dopiero po tym czasie zacznie działać z swoją optymalną mocą.