Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 FE LTE bateria rozczarowanie.

(Temat utworzony: 16-10-2021 07:41 PM)
4813 Wyświetlenia
TomekTcz
Pathfinder
Opcje
Jak trzymanie na baterii ile jesteście w stanie zrobić?
Ja 4.5h sot to max może 5h raz przekroczyło. Ekran 60 Hz próbowałem ciut tylko lepiej. Ogólnie słabo. Poprzedni Xiaomi z baterią o pojemności mniejszej, bo 4000 trzymał dłużej. Masakra. Tel nowy kupiony 3 października. Zastanawiałem się czy oddać / wysłać na gwarancję. Sprzedać czy co. Później to starych pomyśleć jak będzie słabo. 
anonim2
Pathfinder
Opcje
Czy korzystasz z kamery przedniej do tych spotkań? Co do aparatu (ale głównego) zauważyłem że kilkugodzinna sesja foto po 200-300 zdjęć portafi rozładować baterię na amen.
Czy 120Hz kosztuje aż tyle dodatkowej mocy bym się spierał. Ale zrobię i taki test.
8h przy intensywnych multimediach to mniej więcej czas do uzyskania. 6h czy 7h to słabo. Bateria 4500 mAh była raczej chwalona w tym modelu za dłuższy czas działania niż w S20 ale oberwało się jej od graczy czy użytkowników multimediów. Moim zdaniem jest ok gdy ustawimy tryb ciemny i działamy na wifi. Tak informacyjnie, w trasie ze stale aktywnym ekranem (mapa również w trybie ciemnym), włączonym GPS'em i danymi po 3h jazdy jest nadal ok. 50% poziomu naładowania baterii.
0 Like
DominikKr
Apprentice
Opcje
Nie korzystam z kamery przy spotkaniach i jeśli nie muszę to staram się "nie bawić" się w fotografa (Jest to trudne przy nowym telefonie :] )
0 Like
anonim2
Pathfinder
Opcje
Nabywając ten telefon niedawno załapałeś się na Andka 12 od razu. Jeszcze za wcześnie by stwierdzić czy jest bardziej czy mniej prądożerny. Owszem ktoś się skarży tu i ówdzie ale sensowne wnioski dopiero z czasem. Istotnej różnicy czasu pracy nie zauważyłem. Niemniej jednak, ilość animacji się zwiększyła (np. "rozciąganie" zawartości wątku na forum). Jest parę fajnych nowych opcji (np. ograniczenie naładowania baterii do 85%). Bardziej zwięzła lista powiadomień. Brakuje google discover zamiast lub obok samsung free/upday. System na +.
0 Like
DominikKr
Apprentice
Opcje

Też bardzo chciałbym Google Discover zamiast Samsung Free. 

Co do systemu z 12stki korzysta mi się nieco lepiej niż z 11. Dodano kilka pierdółek, które mnie osobiście cieszą. 

Tak wracając do tematu baterii - ustawiłem 120Hz, ekran na ¾ jasności i wył. oszczędzanie energii i w 10 minut umknęło 3% - siedzę na Googlu i czytam wiadomości. To dobry/słaby wynik? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DominikKr Ja mam telefon ze średniej półki Galaxy A21s i ładuje do 100% nie schodzę poniżej 20% mam załączone oszczędzanie baterii  po roku używania telefonu nie widzę problemu z baterią.

Screenshot_20211130-084701_Device care.png

DominikKr
Apprentice
Opcje
Ja przesiadam się z M21 i jest trochę szok na minus S20 FE. Przyzwyczajam się do ładowania minimum 2 razy dziennie.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DominikKr  Zmiana na flagowca nie poprawi czasu pracy na baterii. Nie wiem czy M21 tyle wytrzymywała co mój A21s?

0 Like
DominikKr
Apprentice
Opcje
Trudno stwierdzić, ale chyba byłoby to możliwe
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@DominikKr, a jak się nazywa ta aplikacja do spotkań online, bo to jest ważne w kontekście Twoich wyników baterii? Plus YT to już po części odpowiedź, ja, jeśli aktywnie korzystam z YT, to ładuję telefon 2 razy dziennie, jeśli sporadycznie odpalam tę apkę, to 1,5 dnia mi wytrzymuje bateria.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

anonim2
Pathfinder
Opcje
Przy ilu procentach naładowania całkowitego zaobserwowałeś spadek o 3% w 10 min?

Z obserwacji przy 100% to normalne. Przy niższym stanie naładowania raczej nie. Przypuszczam że wynika to z wady liniowego modelu szacunku naładowania do wartości napięcia i różnicy w jego spadku. W okolicach 100% spadek napięcia podczas rozładowania jest najwyższy. Battery bot ładnie pokazuje spadek i czasy przy poszczególnych % stanu naładowania.

Po wprowadzeniu trybu naładowania do 85% spadek postępuje wyraźnie wolniej. Na ilustracji - od 85% przy 120Hz i jasności do połowy spadek po ponad 10 minutach to raptem 2% (na ilustracji).

Z moich obserwacji przy nieintensywnym użytkowaniu (np. odpowiadanie na posty jak ten), jasności do połowy, trybie ciemnym i 120Hz, spadek poziomu naładowania wynosi ok 10%/1h, poza zakresem naładowania 90-100% kiedy spadek jest szybszy.Screenshot_20220214-103902_BatteryBot Pro.jpg
0 Like