Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S10 plus obudowa clear view wyłącza always on display

(Temat utworzony: 19-04-2019 09:58 PM)
4702 Wyświetlenia
kczekaj20
First Poster
Opcje

Witam. Kupiłem dzisiaj obudowę Samsung clear view cover. Po zamknięciu obudowy aod gaśnie po kilku sekundach. Nie znalazłem opcji zmiany tego w ustawieniach. 

Stąd moje pytanie. Jest to kwestia aktualizacji czy ta opcja jest tak bardzo ukryta w ustawieniach że jej nie znalazłem?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kczekaj20, musisz zmienić dwie opcje w ustawieniach ekranu Always On Display:

• Ustawienia > Ekran blokady > Always On Display > odznacz opcję Nie pokazuj, gdy etui zamknięte.
  • Ustawienia > Ekran blokady > Always On Display > Tryb wyświetlacza > wybierz opcję Zawsze wyświetlaj.

Daj znać czy to pomogło. Pamiętaj, że ekran Always On Display po zamknięciu etui wyświetla powiadomienia z aplikacji jedynie przez kilka sekund. Po tym czasie wyświetlany jest wyłącznie zegar.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

• Ustawienia > Ekran blokady > Always On Display > odznacz opcję Nie pokazuj, gdy etui zamknięte.
  • Ustawienia > Ekran blokady > Always On Display > Tryb wyświetlacza > wybierz opcję Zawsze wyświetlaj.

Daj znać czy to pomogło. Pamiętaj, że ekran Always On Display po zamknięciu etui wyświetla powiadomienia z aplikacji jedynie przez kilka sekund. Po tym czasie wyświetlany jest wyłącznie zegar.

kczekaj20
First Poster
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

Dziękuję. Pomogło

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kczekaj20, super! Dziękuję za informację zwrotną. Zachęcam do kolejnych odwiedzin forum. Znajdziesz tutaj nie tylko przydatne wskazówki, ale również ciekawe informacje ze świata Samsung :winking-face:

0 Like
maniek6600
Explorer
Opcje

A jak włączyć te powiadomienia? Co za sens skoro nie wyswietla powiadomień.Gdybym nie chciał to bym sam wyłączył a tak musze otwierac obudowe by zobaczyc powiadomienia

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@maniek6600, powiadomienia są widoczne tylko przez chwilę po zamknięciu obudowy. Żeby podejrzeć powiadomienia musisz wcisnąć klawisz zasilania lub otworzyć obudowę. W taki sposób działają obudowy Clear View we wszystkich modelach. Jeżeli uważasz, że obudowa powinna funkcjonować w inny sposób to zachęcam do zgłoszenia sugestii w aplikacji Samsung Members.

0 Like
GeoT
Pioneer
Opcje

Odświeżam temat.
U mnie S10tka z Clear View Cover przestała wyświetlać AOD na ekranie.
W opcjach ekranu blokady opcję Always On Display mam trwale wyłączoną a całe pole jest "wyszarzone" tzn. zablokowane (jak na zdjęciu).
Dodam, ze mam Androida 10 oficjalnego.
Czyżby babol w oficjanej edycji systemu? Bo wcześniej nawet w betach tego problemu nie uświadczyłem

Screenshot_20191203-153931_Settings.jpg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@GeoT, Wyłącz tryb oszczędzania energii i opcja powinna być znowu aktywna.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@GeoT, tak jak napisał @kamil40013 ekran AOD nie jest dostępny zarówno przy średnim jak i przy maksymalnym oszczędzaniu energii.

GeoT
Pioneer
Opcje

Rzeczywiście teraz gdy mam baterię prawie pełną to AOD działa.

Dzięki @kamil40013  i @mirudo24 za podpowiedź

0 Like