19-04-2019 09:58 PM
Witam. Kupiłem dzisiaj obudowę Samsung clear view cover. Po zamknięciu obudowy aod gaśnie po kilku sekundach. Nie znalazłem opcji zmiany tego w ustawieniach.
Stąd moje pytanie. Jest to kwestia aktualizacji czy ta opcja jest tak bardzo ukryta w ustawieniach że jej nie znalazłem?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
19-04-2019 10:19 PM
@kczekaj20, musisz zmienić dwie opcje w ustawieniach ekranu Always On Display:
Daj znać czy to pomogło. Pamiętaj, że ekran Always On Display po zamknięciu etui wyświetla powiadomienia z aplikacji jedynie przez kilka sekund. Po tym czasie wyświetlany jest wyłącznie zegar.
19-04-2019 10:19 PM
@kczekaj20, musisz zmienić dwie opcje w ustawieniach ekranu Always On Display:
Daj znać czy to pomogło. Pamiętaj, że ekran Always On Display po zamknięciu etui wyświetla powiadomienia z aplikacji jedynie przez kilka sekund. Po tym czasie wyświetlany jest wyłącznie zegar.
19-04-2019 10:22 PM
@mirudo24 napisał(a):@kczekaj20, musisz zmienić dwie opcje w ustawieniach ekranu Always On Display:
- Ustawienia > Ekran blokady > Always On Display > odznacz opcję Nie pokazuj, gdy etui zamknięte.
- Ustawienia > Ekran blokady > Always On Display > Tryb wyświetlacza > wybierz opcję Zawsze wyświetlaj.
Dziękuję. Pomogło
19-04-2019 10:32 PM
@kczekaj20, super! Dziękuję za informację zwrotną. Zachęcam do kolejnych odwiedzin forum. Znajdziesz tutaj nie tylko przydatne wskazówki, ale również ciekawe informacje ze świata Samsung
09-11-2019 11:40 AM
A jak włączyć te powiadomienia? Co za sens skoro nie wyswietla powiadomień.Gdybym nie chciał to bym sam wyłączył a tak musze otwierac obudowe by zobaczyc powiadomienia
09-11-2019 12:12 PM
@maniek6600, powiadomienia są widoczne tylko przez chwilę po zamknięciu obudowy. Żeby podejrzeć powiadomienia musisz wcisnąć klawisz zasilania lub otworzyć obudowę. W taki sposób działają obudowy Clear View we wszystkich modelach. Jeżeli uważasz, że obudowa powinna funkcjonować w inny sposób to zachęcam do zgłoszenia sugestii w aplikacji Samsung Members.
03-12-2019 03:43 PM
Odświeżam temat.
U mnie S10tka z Clear View Cover przestała wyświetlać AOD na ekranie.
W opcjach ekranu blokady opcję Always On Display mam trwale wyłączoną a całe pole jest "wyszarzone" tzn. zablokowane (jak na zdjęciu).
Dodam, ze mam Androida 10 oficjalnego.
Czyżby babol w oficjanej edycji systemu? Bo wcześniej nawet w betach tego problemu nie uświadczyłem
03-12-2019 05:12 PM
@GeoT, Wyłącz tryb oszczędzania energii i opcja powinna być znowu aktywna.
04-12-2019 09:11 AM
@GeoT, tak jak napisał @kamil40013 ekran AOD nie jest dostępny zarówno przy średnim jak i przy maksymalnym oszczędzaniu energii.
04-12-2019 09:54 AM
Rzeczywiście teraz gdy mam baterię prawie pełną to AOD działa.
Dzięki @kamil40013 i @mirudo24 za podpowiedź