Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak skutecznie wyłaczyć Chrome?

(Temat utworzony: 01-11-2019 11:20 AM)
1201 Wyświetlenia
tmykrk
Voyager
Opcje

Cześć.

Nie lubię przeglądarki Chome i chcę ją skutecznie wyłączyć tak jak to robi się z innymi aplikacjami czyli wchodzę w Ustawienia - Aplikacje - Chrome - Wyłącz. Pada pytanie o przywrócenie wesji fabrycznej więc potwierdzam. Ze 160 MB robi się 16MB a w Sklepie zamiast Chrome pojawia się aktualizacja Android System WebView. Potwierdzam aktualizację.

i...

przez kilka - kilkanaście godzin jest spokój. Po tym czasie system samowolnie aktualizuje Chrome pobierając 150 MB bez wyrażania mojej zgody oraz samowolnie WŁĄCZA aplikację Chrome.

Dodam, że mam WYŁĄCZONĄ autoaktualizację w GooglePlay oraz MAM ustawioną domyślną przegladarkę na inną niż Chrome.

I tak jest od nowości czyli od 10 dni. Wsparcie telefoniczne Samsunga rozkłada ręce. Poprzednio miałem zrootowany telefon więc wyrżnąłem Chrome z systemu i był spokój. Aktualizował się tylko Android System WebView.

Jak to g..... wyłączyć?? Jest przycisk "Wyłącz" i "Wstrzymaj" w opcjach aplikacji więc zakładam, że po coś one są a nie dla jaj.

Pozdrawiam.

Tomek

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@tmykrk  Spróbuj w ten sposób wyłączyć ?

Screenshot_20191101-115203_One UI Home.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
tmykrk
Voyager
Opcje

Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę acz obawiam się, że opcje dostępne na ikonach są tylko skrótami do ustawień. Gdyby to jednak zadziałało to wskazywałoby na spory błąd a nie tylko na złośliwość Google 😉

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
3 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@tmykrk  Spróbuj w ten sposób wyłączyć ?

Screenshot_20191101-115203_One UI Home.jpg

0 Like
Rozwiązanie
tmykrk
Voyager
Opcje

Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę acz obawiam się, że opcje dostępne na ikonach są tylko skrótami do ustawień. Gdyby to jednak zadziałało to wskazywałoby na spory błąd a nie tylko na złośliwość Google 😉

0 Like
tmykrk
Voyager
Opcje
Czołem.
Zrobiłem 2 rzeczy jednocześnie. Faktycznie skutecznie usunąłem korzystając ze skrótu na ekranie (BARDZO DZIĘKUJĘ za trafną podpowiedź) a nie z ustawień ale jednocześnie doszukałem się jakichś ustawień lub wymogu ponawiania czynność dla każdego konta jakie miałem zainstalowane w telefonie. Przez moment miałem wrażenie, że musiałem deinstalować (wyłączać) Chrome dla każdego konta osobno.
0 Like