01-11-2019 11:20 AM
Cześć.
Nie lubię przeglądarki Chome i chcę ją skutecznie wyłączyć tak jak to robi się z innymi aplikacjami czyli wchodzę w Ustawienia - Aplikacje - Chrome - Wyłącz. Pada pytanie o przywrócenie wesji fabrycznej więc potwierdzam. Ze 160 MB robi się 16MB a w Sklepie zamiast Chrome pojawia się aktualizacja Android System WebView. Potwierdzam aktualizację.
i...
przez kilka - kilkanaście godzin jest spokój. Po tym czasie system samowolnie aktualizuje Chrome pobierając 150 MB bez wyrażania mojej zgody oraz samowolnie WŁĄCZA aplikację Chrome.
Dodam, że mam WYŁĄCZONĄ autoaktualizację w GooglePlay oraz MAM ustawioną domyślną przegladarkę na inną niż Chrome.
I tak jest od nowości czyli od 10 dni. Wsparcie telefoniczne Samsunga rozkłada ręce. Poprzednio miałem zrootowany telefon więc wyrżnąłem Chrome z systemu i był spokój. Aktualizował się tylko Android System WebView.
Jak to g..... wyłączyć?? Jest przycisk "Wyłącz" i "Wstrzymaj" w opcjach aplikacji więc zakładam, że po coś one są a nie dla jaj.
Pozdrawiam.
Tomek
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
01-11-2019 11:55 AM
01-11-2019 12:16 PM
Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę acz obawiam się, że opcje dostępne na ikonach są tylko skrótami do ustawień. Gdyby to jednak zadziałało to wskazywałoby na spory błąd a nie tylko na złośliwość Google 😉
01-11-2019 11:55 AM
@tmykrk Spróbuj w ten sposób wyłączyć ?
01-11-2019 12:16 PM
Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę acz obawiam się, że opcje dostępne na ikonach są tylko skrótami do ustawień. Gdyby to jednak zadziałało to wskazywałoby na spory błąd a nie tylko na złośliwość Google 😉
04-12-2019 02:57 PM