Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S10 e niedozwolona karta sim

(Temat utworzony: 28-03-2020 09:25 PM)
20888 Wyświetlenia
gość
Explorer
Opcje

Dzień dobry.Od 2 godzin walczę z tym telefonem.Po włożeniu karty sim do gniazda 1 komunikat "niedozwolona karta sim " i blokada połączeń głosowych.Nie mogę dzwonić, odbierać rozmów ,wysyłać i odbierać wiadomości.Po przełożeniu karty do drugiego gniazda mogę odbierać rozmowy i esemesy ale nie mogę dzwonić i wysyłać wiadomosci.Telefon jest zalogowany do sieci,kasa na koncie jest.Telefon miał być nowy i na taki wygląda.Odsyłać sprzedawcy ?

0 Like
25 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gość, napisz jakie posiadasz oprogramowanie oraz wariant telefonu (wartości w zielonych ramkach na poniższym zrzucie). Tak czy inaczej na Twoim miejscu odesłałbym telefon.

wariant-telefonu-samsung-community.png

gość
Explorer
Opcje

G970FXXU3BSKO

PLS/PLS,PLS/PLS

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gość, sprawdź jeszcze działanie telefonu z inną kartą SIM. Dla Twojego telefonu jest dostępna również nowsza wersja oprogramowania (G970FXXU4BTA8). Wyszukaj aktualizacje ręcznie w ustawieniach telefonu.

gość
Explorer
Opcje

Nie naprawiło się ale zmiana jest.Teraz nie mogę uruchomić żadnej aplikacji.Mogę przesuwać ekrany ale nic się nie uruchamia.Kontakty,ustawienia i co tam jeszcze.Dotykam palcem ikony i nic.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gość, wykonaj hard reset i nie przywracaj kopii zapasowej. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

gość
Explorer
Opcje

Zrobiłem hard reset.Dalej niczego nie mogę niczego uruchomić chociaż ekran reaguje na mój dotyk.Dziękuję za pomoc.Wygląda na to,że będę musiał szarpać się ze sprzedawcą.Co ciekawe komunikat o niedozwolonej karcie sim nie pojawił się.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gość, Telefon pochodzi z sieci Plus. Możliwe, że został zablokowany przez operatora za niespłacanie rat i stąd takie ograniczenia.

gość
Explorer
Opcje

Sprawdziłem na stronie plusa po numerze IMEI czy jest blokada.Otrzymałem wiadomosć,że nie da się tego zweryfikować.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje