Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 Ultra szybkie ładowanie.

(Temat utworzony: 25-10-2021 08:57 PM)
2270 Wyświetlenia
szuwar1978
Voyager
Opcje
Mam S21 ultra od premiery ale dziś zauważyłem dziwną rzecz. Nigdy nie korzystałem z szybkiego i superszybkiego ładowania. Ostatnio włączyłem szybkie i niestety ale czas ładowania się nie zmienił. Na wyświetlaczu nie pojawił się napis szybkie ładowanie. Włączyłem więc superszybkie i to działa. Mam ory ładowarkę samsunga zakupioną w Media Markt... podłączyłem pod ładowarkę żony od S20 plus to samo.... ładuje superszybko ale szybko nie... podłączyłem pod ładowarkę od Note 9 i działa szybkie jak i superszybkie. O co tu chodzi..... dlaczego nie działa szybkie ładowanie tylko superszybkie?
0 Like
25 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Fabryczna ładowarka Samsung EP-TA800 nie obsługuje szybkiego ładowania. Za pomocą tej ładowarki można ładować telefon wyłącznie w trybie normalnym lub superszybkim.

szuwar1978
Voyager
Opcje
Aaa... super dzięki za wytłumaczenie.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę bardzo!

0 Like
xKacper
First Poster
Opcje

Witam, nie wiedziałem zbytnio gdzie napisać, więc spytam tutaj, czy po poprzedniej aktualizacji miał ktoś problem z super szybkim ładowaniem w s21? (Mowa tutaj o ciągłym rozłączaniu się oryginalnej ładowarki podczas ładowania, tak jakby telefon nie przyjmował prądu) Po aktualizacji z 28 grudnia problem ustał.
Byłem w serwisie jeszcze zanim była ta aktualizacja z 28 i powiedzieli mi, że może to być problem software'u (zrobiłem hard reset i było to samo) lub płyty głównej bądź baterii. Spytałem czy tylko ja tak mam, a oni powiedzieli, że tak i nikt inny nie zgłaszał podobnego problemu. Pytam ze względu na to, że jestem ciekawy czy był to błąd elektroniki czy oprogramowania. Dlatego byłbym wdzięczny za odpowiedź dotyczącą tego czy ktoś też miał problemy z superszybkim ładowaniem. 
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdro 😀

0 Like
_Użytkownik_
Helping Hand
Opcje
Witam, po kwietniowej aktualizacji nie działa w S21 Ultra szybkie ładowanie. Jak to naprawić? Robiłem Wipe Cache Partition, ale bez skutku
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
_Użytkownik_ Witam. Jaką ładowarką ładujesz? Pamiętaj że od 25W będzie ładowała super szybko i wolno 15W szybkie ładowanie i wolne
_Użytkownik_
Helping Hand
Opcje
25W od samsunga superszybkie jest wyłączone, tylko szybkie
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
25W nie będzie Ci ładować szybkim ładowaniem, tylko będzie, albo super szybkie, albo wolne. Jeśli chcesz mieć szybkie ładowanie musisz ładować 15W. A super szybkie jak włączysz będzie ci ładować telefon.
_Użytkownik_
Helping Hand
Opcje
Wydaje mi się, że wcześniej lądował, ale może nie pamiętam dokładnie bo tydzień telefon w serwisie leżał, dzięki
0 Like