Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd podczas aktualizacji systemu

(Temat utworzony: 07-09-2021 02:57 PM)
2927 Wyświetlenia
Members_grjmMAn
Student
Opcje

Witam podczas aktualizacji systemu wystąpił błąd. I teraz telefon uruchamia się do loga Samsung i restartuje. I tak w kółko. Po twardym restarcie (po podłączeniu zasilania) pojawia się postęp instalacji 25%, stoi w tym miejscu długo i restartuje się. Po czym znowu wraca do ciągłego restartowania. Podczas takiej nieudanej instalacji udało mi się uzyskać ekran:

tel.jpg

Wcześniej zdarzało mu się samoczynnie restartować

10 Odpowiedzi
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Jeśli wcześniej jak piszesz, zdarzały się samoczynne restarty tzn że już wtedy działo się coś niedobrego z softem. To mógł być efekt jakiejś aplikacji, wirusa i wielu innych powodów bo soft sam z siebie nie wywali się ot tak. Potem zassalo aktualizację i zwyczajnie telefon przystąpił do jej instalacji. Normalny proces. Ta nie powiodła się z uwagi na wcześniejszy problem jaki objawiał się restartami.
Ja widzę jedno wyjście i myślę, że skuteczne.
Pobierz oprogramowanie na dysk komputera, podłącz telefon w trybie download i spróbuj zainstalować oprogramowanie na nowo.
Members_grjmMAn
Student
Opcje

Obawiam się, że nie da się go podłączyć do komputera w jakimkolwiek trybie 🙂 Cały czas się restartuje 🙂 Co ok. 2 sekundy 🙂

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Spróbuj podłączyć telefon pod port usb, obojętnie jaki. Może być nawet telewizora. Po chwili wciśnij i trzymaj jednocześnie przycisk vol+ oraz power. Sprawdź czy tym sposobem telefon uruchomi się w trybie recovery.
pdurka
Voyager
Opcje
  • Uwaga! S22 ultra, Po ostatniej aktualizacji, po kilku dniach około 14 samoczynnie restartował i nie może uruchomić normalnie, nie pomogło wipe cache ani wgranie nowego oprogramowania (najnowsza wersja) zgodnie z tą wersję z telefonu, może dokładnie zmienią pliki na nowe, niestety myliłem się. Tam mam dużo zdjęć i filmów i dokumenty. Dla ekspertów bardzo proszę o poinformowanie do Samsung i  pilną o łatkę do systemu (com.android.systemui) do tego modelu, bo padł system. Poniższe zdjęcie może pomóc rozwiązać problemy i z niecierpliwością czekam na aktualizację oprogramowania. Poza tym piszę z innego telefonu.

17170710175085437318915659465417.jpg

17170710714144063236819127430548.jpg

0 Like
pdurka
Voyager
Opcje

Ostatnia aktualizacja przez telefon, nie rozumiem, nie brałem udział w wersji beta, ani nie mam roota, chcę mieć oryginalny i aktualizacja wyłącznie przez telefon, a w razie problemów z aktualizacją to wybrałem oprogramowanie z brandem by działały prawidłowo, programiści nie zauważyli błędu aplikacji systemu (com.android.systemui) 

Na zdjęciu tak wygląda i dalej nie ładuje. Myszka i rysik reaguje, nawet Menu zasilania pokazuje, można wyłączyć, restartować, dzwonić itd. tylko jedno czyli aplikacja system powinno wydać aktualizacja inaczej nie będzie ładować.

1717076448819713486110163771368.jpg

0 Like
pdurka
Voyager
Opcje

No tak grzebałem, ale dawno, może za dużo aplikacji zainstalowanych? Nie tylko ja mam problem z telefonem, inni ludzie też mają, z niecierpliwością czekam na pilną aktualizację, słyszałem że podobno trzeba wymienić płytę główną. Ale wcześniej testowałem od czasu do czasu i nie było problemów z czujnikiem.

0 Like
pdurka
Voyager
Opcje

Da się, tylko brakuje wipe data, czy to normalne? Są jeszcze drugi mode recovery gdyby był problem z uruchomieniem, ale usuwa wszystkie dane aplikacji, nawet gdy chcę wyłączyć to uruchomi ponownie. Moim zdaniem to błąd oprogramowania!

0 Like
pdurka
Voyager
Opcje

Właśnie robiłem, nie pomogło, spróbuję Samsung Smart, może dokładnie aktualizują.

0 Like