Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s10+ | problem z czcionką w sms

(Temat utworzony: 07-01-2020 09:39 AM)
17689 Wyświetlenia
HaQu
Journeyman
Opcje

Witam, 

Od wczorajszej aktualizacji mam problem z rozmiarem czcionki w wiadomości. W całym telefonie jest wszystko w porządku, problem występuje jedynie w aplikacji sms. Przed aktualizacją czcionka była strasznie mała i nie dało się jej powiększyć. Teraz sytuacja jest odwrotna. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. 

Rozmiar ekranuRozmiar ekranu

Rozmiar czcionkiRozmiar czcionki

Wielkość czcionki w smsWielkość czcionki w sms

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@HaQu, w aplikacji Wiadomości Samsung możesz dowolnie zmieniać rozmiar czcionki wykonując gest dwoma palcami. Wejdź do jakiejkolwiek wiadomości SMS i powiększ lub zmniejsz tekst.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@HaQu, w aplikacji Wiadomości Samsung możesz dowolnie zmieniać rozmiar czcionki wykonując gest dwoma palcami. Wejdź do jakiejkolwiek wiadomości SMS i powiększ lub zmniejsz tekst.

HaQu
Journeyman
Opcje
@nismo, dziękuję bardzo za pomoc. Faktycznie wszystko jest teraz w porządku. Nie znałem tej możliwości.
Pozdrawiam.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@HaQu, nie ma sprawy! Zachęcam do kolejnych odwiedzin forum Samsung Community :winking-face:

Emil92
Voyager
Opcje
Da się jakoś przywrócić domyślną wielkość czcionki w wiadomościach?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Emil92 

Przejdź do konwersacji, następnie uszczypnij ekran, aby wielkość pomniejszyć, albo rozszerz dwoma palcami, aby powiększyć.  

Emil92
Voyager
Opcje
To wiem. Chcę przywrócić taki rozmiar jaki był "fabrycznie"
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

To spróbuj wyczyścić dane aplikacji "Wiadomości".

Aby to zrobić przejdź do: Ustawienia -> Aplikacje -> Wiadomości -> Domyślna pamięć -> Wyczyść dane. 

Emil92
Voyager
Opcje
O to chodziło. Dziękuję.
netklar
First Poster
Opcje
Ogromne dzięki za poradę. Rzeczywiście palcami można zmienić wielkość czcionki smsów. Ale sam bym na to nie wpadł.... dlatego bardzo dziękuję.