Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z MMS

(Temat utworzony: 27-04-2021 09:31 PM)
7220 Wyświetlenia
qbixofficial
Explorer
Opcje
Mam problem taki, że jak próbuje wysłać MMS do pewniej osoby to za nic nie chcą dojść,  SMS normalnie dochodzą lecz gdy próbuję wysłać MMS to kończy się to niepowodzeniem. Problem jest dość dziwny ponieważ do innych osób mogę normalnie wysyłać MMS lecz do tej jednej akurat nie, spotkał się ktoś z was z podobnym problemem? Spróbować przywrócić telefon do ustawień fabrycznych? 
0 Like
19 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @qbixofficial 

Zapoznaj się z tym.

[PORADNIK] Konfiguracja MMS - co zrobić, jeśli telefon nie wysyła lub nie odbiera MMS?

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-usługi/poradnik-konfiguracja-mms-co-zrobić-j... 

qbixofficial
Explorer
Opcje
Patrzyłem ten poradnik już wcześniej lecz nic z tego nie pomogło "Najprostszą sztuczką, która pozwoli zweryfikować, czy usterka leży po stronie naszego telefonu, jest wysłanie wiadomości ze zdjęciem pod swój własny numer. Taka wiadomość trafi do centrum MMS i wróci do nas z powrotem." Po wysłaniu MMS samemu do siebie dostaje go z powrotem i tutaj kończą się moje pomysłu co może być nie tak, ustawiłem również samodzielnie punkty APN lecz bez poprawy. Nadal to samo jest..
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Spróbuj pobrać aplikację Wiadomości Google i sprawdzić tam czy problem występuje. 

0 Like
qbixofficial
Explorer
Opcje
Problem również występuje w Wiadomościach Google :((
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Poczekaj na podpowiedzi innych użytkowników, bo nic innego do głowy mi nie przychodzi. 

0 Like
qbixofficial
Explorer
Opcje
Dobrze ale i tak dzięki za próbę pomocy.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@qbixofficial Problem również może leżeć po stronie odbiorcy, skoro do wszystkich MMS dochodzą normalne. Podejrzewam, że odbiorca może mieć jakąś blokadę na wiadomości pokroju MMS. 

qbixofficial
Explorer
Opcje
Nie wydaje mi się ponieważ wcześniej MMS normalnie dochodziły, a od ponad 2 tygodni jest z tym problem.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Generalnie jeżeli posiadasz jakiś telefon innej firmy, to sprawdź czy również tam występuje problem.