Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z MMS

(Temat utworzony: 27-04-2021 09:31 PM)
7355 Wyświetlenia

Też mam ten problem

qbixofficial
Explorer
Opcje
Mam problem taki, że jak próbuje wysłać MMS do pewniej osoby to za nic nie chcą dojść,  SMS normalnie dochodzą lecz gdy próbuję wysłać MMS to kończy się to niepowodzeniem. Problem jest dość dziwny ponieważ do innych osób mogę normalnie wysyłać MMS lecz do tej jednej akurat nie, spotkał się ktoś z was z podobnym problemem? Spróbować przywrócić telefon do ustawień fabrycznych? 
0 Like
19 Odpowiedzi
qbixofficial
Explorer
Opcje
Przełożyłem kartę sim do starej m4 aqua i również jest ten problem, sms normalnie dochodzą lecz mms już nie
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@qbixofficial Więc musisz ustawić coś u operatora, skontaktuj się z nim.

0 Like
qbixofficial
Explorer
Opcje
Prawdopodobnie powód tego został odkryty, poprosiłem tą osobę o próbę przesłania MMS i wysłała mi SS na messengera z komunikatem "Aby wysłać tę wiadomość musisz włączyć obsługę MMS-ów"
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Hej mam podobny problem nad którym tez sie zastanawialem na s10 mmsy raz dochodza do roznych osob a raz kreci kolko zielone mms i czekam i wysyłanie konczy się błędem z wykrzyknikiem ze nie można wysłać, dane komórkowe oczywiście włączone telefon zresetowalem do ustawień fabrycznych i dalej to samo...
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@qbixofficial Czyli problem leży po stronie odbiorcy, jak pisałem na początku ?

JAROjarek
Explorer
Opcje
Cześć mam problem z MMS-ami dostaje wiadomość po czym na drugi dzień dostaje informacje o wiadomość z błędem sieci. Czy to jest błąd operatora czy ustawień w telefonie.

image

0 Like
Aras1313
Helping Hand
Opcje
Masz włączone dane komórkowe?
0 Like
JAROjarek
Explorer
Opcje
Tak
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@JAROjarek Masz tak przy wiadomościach od wszystkich osób? Spróbuj wyczyścić dane aplikacji:

Ustawienia > Aplikacje > Wiadomości > Domyślna Pamięć > Wyczyść Dane

Zresetuj sobie też

Ustawienia > Połączenia > Sieci komórkowe > Nazwy punktów dostępu > 3 kreski > Przywróć domyślne

Następnie wejdź na stronę swojego operatora sieciowego i dodaj sobie profil MMS.
Nie zaszkodzi też sprawdzić, czy problem będzie się pojawiał też na innej aplikacji do wiadomości jak Wiadomości od Google - możesz zainastalować ze sklepu PLAY.