Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowarka 45W

(Temat utworzony: 07-08-2020 05:41 PM)
3428 Wyświetlenia
mar3cki76
Journeyman
Opcje

Cześć. Czy mogę bezpiecznie ładować telefon S20+ ładowarką Samsunga 45W?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mar3cki76, Możesz bezpiecznie ładować Galaxy S20+ ładowarką 45W, ale pamiętaj, że maksymalna moc ładowania będzie ograniczona do 25W.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

21 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mar3cki76, Możesz bezpiecznie ładować Galaxy S20+ ładowarką 45W, ale pamiętaj, że maksymalna moc ładowania będzie ograniczona do 25W.

mar3cki76
Journeyman
Opcje

Dlaczego moc ładowania będzie ograniczona? 

Tym samym, kupno takiej ładowarki jest bezsensowne. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na ten moment wyłącznie telefon Note10+ oraz S20 Ultra obsługuje szybkie ładowanie 45W. Więcej informacji znajdziesz w tym wątku.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mar3cki76, Galaxy S20+ nie obsługuje ładowania o mocy 45W. Z serii S20 tylko model S20 Ultra jest w stanie wykorzystać pełny potencjał tej ładowarki.

Does Galaxy S20 Ultra support 45W charging?

wojtek9331
Explorer
Opcje
Witam mam samsung 22 ultra i dokupiłem ladowarke 45w , i mam pytanie czy jeżeli wyłączę szybkie ladowanie i super szybkie ladowanie to bedzie lądowało tylko 25 w ?

A drugie pytanie to bo w moim samsungu działa tak jakby tylko superszybkie ladowanie , bo włączyłem szybkie i ladowalo tak samo jak na zwykłym ładowaniu. I nie wiem p co chodzi ?
Proszę o ewentualną odpowiedź. Pozdrawiam .
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Ładowarka Samsung o mocy 45W może ładować tylko w trybach:

• 10W - standardowe ładowanie
  • 25W - superszybkie ładowanie
  • 45W - superszybkie ładowanie 2.0 (tylko niektóre modele)

Ładowarka nie obsługuje szybkiego ładowania 15W. Jeżeli wyłączyć szybkie oraz superszybkie ładowanie to moc ładowania będzie wynosić 10W. Po włączeniu szybkiego ładowania nic się zmieni ponieważ ładowarka nie obsługuje 15W. Po włączeniu superszybkiego ładowanie będzie się odbywać z mocą 25W.

wojtek9331
Explorer
Opcje
Czyli zeby dbac o baterie wystarczy nie włączać ani szybkiego ani superszybkiego ladowania ? W senie tak na spokojnie ładując? I wtedy będzie lądowało 10 W ? Dobrze rozumiem?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli zależy Ci na tym żeby bateria była w dobrej kondycji jak najdłużej to możesz wyłączyć szybkie oraz superszybkie ładowanie. Wtedy moc ładowania będzie wynosić 10W. Dodam, że zawsze korzystam z superszybkiego ładowania i nie zauważyłem jak do tej pory w kilku telefonach żeby bateria zużywała się szybciej. Wybór jednak należy do Ciebie.

wojtek9331
Explorer
Opcje
Ok super dziekuje za poradę
0 Like