Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dźwiękiem podczas trwania rozmowy

(Temat utworzony: 18-05-2019 09:44 AM)
64396 Wyświetlenia
Joanka
Student
Opcje

Witam. Znajomi, z którymi rozmawiam przez mój tel. Samsung S10 plus, zwracają uwagę, że źle mnie słychać, jak bym zanikała... czasem ciężko mnie zrozumieć. Kompletnie nie wiem co robić. Kiedy w takich sytuacjach wyłącze i włącze tel to niby sie poprawia ale za jakiś czas znów to samo. Chyba to bez sensu żeby co chwile wyłączać tel. Mam go dopiero ok 2 miesiące. Proszę o poradę.

0 Like
68 Odpowiedzi
Tomekt
First Poster
Opcje

U mnie (A6+) pomogło wyłączenie VoLTE...

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomekt  Dzięki za wskazówke :smiling-face:

0 Like
wlodiWNL
First Poster
Opcje
Witam, również mam problem z mikrofonem w telefonie, główny problem to rozmowa na głośnomówiącym gdyż po odejściu od telefonu na około metra kompletnie mnie już nie słychać w telefonie rozmówcy.
W trakcie rozmowy przez słuchawkę dźwięk jest tak jakby przytłumiony ale słychać mnie oczywiście poprawnie.
Wyzerowałem aplikacje Telefon zgodnie z zalecana instrukcja lecz bez efektu.
Dodam, że na dyktafonie dźwięk nagrywa się poprawnie nawet z 10 metrów. W trakcie nagrywania wideo również dźwięk nagrywany jest poprawnie.
Problem jest jedynie w trakcie rozmowy na głośnomówiącym.
Odnoszę wrażenie, że po zmianie trybu rozmowy na glosnomowiacy czy też przez słuchawkę to zasieg zbierania/przechwytywania dziwku od telefonu jest identyczna, czyli tak jak by nie przełączał na drugi mikrofon.
Co mogę jeszcze zrobić w własnym zakresie aby naprawić problem? Dodam że problem jest raczej od samego początku gdyż ludzie zwracali mi uwagę na to, że słabo mnie słyszą (często rozmawiam na głośnomówiącym w pracy), aż w końcu postanowiłem to przetestować i na głośniku jakość jest tragiczna. Wcześniej miałem s8 plus i nie było tego problemu.
Chciał bym uniknąć przywrócenia ustawień fabrycznych, chciał bym to pozostawić jako ostateczność.
0 Like
Joanka
Student
Opcje

Ja nadal nie umiem poradzic sobie ze zlym brzmieniem mojego glosu w aluchawkach odbiorcow. Rowniez bede wdzieczna za jakies pomysly.. we wczesniejszych urzadzeniach nie mialam problemu.

0 Like
wlodiWNL
First Poster
Opcje
Ja również we wcześniejszych urządzeniach Samsunga nie miałem takiego problemu. Dopiero w tym takie cyrki. Żona się ze mnie śmieje, że wydałem na tel ponad 4k i nawet porozmawiać ze mną normalnie nie może.
Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane. Telefon użytkuje bez etui, otwory mikrofonu drożne, kontaktu z wodą nie miał żadnego. Sporo rozmów prowadzę na głośnomówiącym (taki charakter pracy) i na obecną chwilę rozwiązałem to w taki sposób że tel połączony mam z głośnikiem bluetooth, który ma wbudowany mikrofon ale jest to uciążliwe.
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@wlodiWNL @Joanka 

mieliście możliwość sprawdzić na kartach sim innego operatora?

Jeżeli nie, w miarę możliwości sprawdźcie. Podczas testowania zwróćcie tylko uwagę na to, że niektórzy operatorzy mają możliwość korzystać z infrastruktury innych operatorów, czyli np kartą Play można zalogować się zarówno do sieci Orange, Plus oraz TMobile.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Toffik86
First Poster
Opcje

witam

Hotshot

Wyprobowalem pana sposob i dal efekty. w moim telefonie bylo slychac poglos i chrzeszczenie podczas rozmowy. po zastosowaniu sie do tego co pan napisal problem zniknal. sprawdzimy na jak dlugo bedzie to wystarczalo i rowniez podziele sie opinia. pozdrawiam i dziekuje za przejrzysty opis dzialania.

KubaKaa
Apprentice
Opcje
Witam,

Mam problem z mikrofonem podczas rozmow (przy uchu).
Rozmówcy mówią że mnie nie slysza, mija to gdy przełączam na tryb głośno mówiący. Co ciekawe lepiej mnie słychać również gdy wyłączam dane sieciowe, bluetooth gdzie mam podłączony zegarek czy wifi. 

Czy może być to spowodowane?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KubaKaa  Witam

uruchom test mikrofonu wpisując: *#0283#.

Sprawdź czy problem występuje również w trybie bezpiecznym

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć  @KubaKaa 

Sprawdź mikrofon w Samsung Members, aby to zrobić przejdź do aplikacji Samsung Members>Pomóc (na pasku na dole)>Diagnostyka telefonu>Interaktywny test>Mikrofon

0 Like