Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziwne działanie dotyku

(Temat utworzony: 03-04-2021 12:15 PM)
2263 Wyświetlenia
Kalik1
Journeyman
Opcje

Witam.

Pojawił się dziwny problem z dotykiem, mianowicie postanowiłem zdjąć oryginalną folię ochronną i założyć szkło hartowane UV. Przez pierwsze 2 dni wszystko śmigło dobrze, natomiast trzeciego dnia podczas przeglądania np.: Facebooka 80% dotyku przestaje reagować, działa tylko dolna część dotyku, wtedy należy zablokować i odblokować telefon i wszystko działa na jakiś czas. Problem nie ustępuje nawet po zdjęciu szkła, zwiększeniu czułości dotyku oraz ponownym uruchomieniu telefonu.

Dodam jeszcze, że podczas rozmowy, gdy telefon znajdzie się przy uchu, to czujnik zbliżeniowy wygasi ekran, ale już go nie włączy. Natomiast w testach i przy funkcji przypadkowego dotknięcia działa prawidłowo. Wcześniej takich problemów nie było. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Kalik1
Journeyman
Opcje
Wymieniłem cały wyświetlacz i problem znikł.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
22 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możliwe, że wystąpiła usterka sprzętowa wyświetlacza. W takim wypadku wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Kalik1 

Czy wskazówka kolegi @mirudo24 pomogła rozwiązać problem. 

0 Like
Kalik1
Journeyman
Opcje
Dzisiaj nie miałem możliwości sprawdzić, ale jutro spróbuję hard - reset.

Obawiam się, że bez wizyty w serwisie się nie obejdzie.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czekamy w takim razie na informację czy przywrócenie ustawień fabrycznych pomogło w rozwiązaniu problemu. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy, które mogą powodować nieprawidłowe działanie telefonu.

Kalik1
Journeyman
Opcje
Witam.

Wykonałem hard — reset, ale niestety nic to nie dało. Wizyta w serwisie chyba jest nieunikniona.

Dzięki za pomoc.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kalik1 Jeśli Hard Reset nie pomógł to koniecznie udaj się do serwisu, gdy otrzymasz odpowiedź do serwisu daj znać.

Serwis Samsung: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

Kalik1
Journeyman
Opcje
Tak zrobię, ale dziwny przypadek.
Czy to możliwe że od zdjęcia folii mógł się szkodzić digitizer?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie powinno się tak stać.
0 Like
Kalik1
Journeyman
Opcje
Zobaczymy co powiedzą w serwisie, będę informował co było przyczyną.
0 Like