Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dźwiękiem podczas trwania rozmowy

(Temat utworzony: 18-05-2019 12:48 PM)
45787 Wyświetlenia
Joanka
Student
Opcje

Witam. Znajomi, z którymi rozmawiam przez mój tel. Samsung S10 plus, zwracają uwagę, że źle mnie słychać, jak bym zanikała... czasem ciężko mnie zrozumieć. Kompletnie nie wiem co robić. Kiedy w takich sytuacjach wyłącze i włącze tel to niby sie poprawia ale za jakiś czas znów to samo. Chyba to bez sensu żeby co chwile wyłączać tel. Mam go dopiero ok 2 miesiące. Proszę o poradę.

0 Like
68 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Joanka a jak u Ciebie z zasięgiem? Jakie "ciekawe" aplikacje zainstalowałaś na telefonie? Czy sprawdzałaś jak telefon zachowuje się z inną kartą sim?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Joanka,

Zresetuj aplikację, która odpowiada za wykonywanie połączeń. Oto instrukcja:
1. Ustawienia

2. Aplikacje

3. Trzy kropki w prawym górnym rogu

4. Pokaż aplikację systemowe

5. Poszukaj na liście aplikacji o nazwie "Telefon"

6. Pozycji o tej samej nazwie może być kilka. Klikając w każdą z nich przejdź do "Domyślna Pamięć" -> Kliknij "Wyczyść Pamięć" i "Wyczyść Dane". Spokojnie, żadne dane prywatne nie zostaną usunięte :smiling-face:

Czy masz na telefonie dodatkowe osłony np. etui? Sprawdź, czy sytuacja występuje po zdjęciu akcesorium. Dodatkowo warto zweryfikować działanie telefonu z inną kartą SIM.

Idąc za ciosem - zweryfikuj, czy mikrofon sprzętowo działa poprawnie. W tym celu:
1. Otwórz klawiaturę wpisywania numeru

2. Wpisz *#0283#

3. Zaznaczamy "RCV_DualMic"

4. Przyłóż telefon do ucha i wypowiedz kilka zdań. Będziesz słyszała siebie w górnym głośniku 🔊

Powodzenia! Daj znać, czy udało się namierzyć przyczynę 🧐

@Szewcu72 - ja się tu rozpisuje, a Ty mnie prześcigasz :face-with-tears-of-joy:

Joanka
Student
Opcje

dziękuję jeszcze raz za pomoc. Dam znać jak dojdę do tego czy jest lepiej 🙂

0 Like
Beata84
First Poster
Opcje

Witam mam ten sam problem ... Czy jakoś dało radę rozwiązać ten problem ? Dzięki za info 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Beata84 czy wykonałaś powyższe czynności? Czy odpowiedziałaś obie na pytania zadane w poprzednich postach?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mikusg
First Poster
Opcje

Witm.... mam identyczny problem .... jest to mega irytujace, opisane wczesniej procedury nicnie wnosza, nadal słabo słychać.Proszę o informacje co powinienem zrobic w zaistniałej sytuacji.

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @mikusg 

W przypadku gdy wcześniejsze porady nie przynoszą poprawy, skontaktuj się z najbliższym punktem serwisowym. Listę placówek znajdziesz na stronie https://www.samsung.com/pl/support/service-center/.

Przed oddaniem telefonu wykonaj kopię zapasową danych. Potrzebny będzie dowód zakupu oraz karta gwarancyjna.

0 Like
Joanka
Student
Opcje

Hej. Znow mam problem ze slyszalnoscia mojego glosu podczas rozmowy na S10 plus. Sprawdzajac wczesniej *#0283# faktycznie slabo mnie slychac dosc.. czyzby to kwestia mikrofonu? Co moge jeszcze zrobic?

0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@Joanka 

Jeżeli masz obawy co do działania mikrofonu, oddaj telefon do serwisu, gdzie zostanie kompleksowo sprawdzony.

Tu znajdziesz namiary na serwis: 

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like