Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Odsuwanie się tylnej obudowy od brzegu Samsung Galaxy S20

(Temat utworzony: 06-09-2022 12:54 PM)
10153 Wyświetlenia
Aroniie
Explorer
Opcje

Cześć! 

od kilku dni jestem posiadaczką smartfona Galaxy S20. Dzisiaj zauważyłam, że tylna obudowa (plastik) odsuwa się od krawędzi bocznej telefonu, odstaje na jakiś 1 mm. Dzieje się to jedynie po stronie przycisku blokady i głośności. Kiedy dociskam klapkę, to pozostaje w takiej pozycji przez jakiś czas. Zauważyłam także, że naprzeciwko przycisków tam gdzie się odchyla tylna klapka, w tej szczelinie, widać jakby przezroczystą, trzymającą, ciągnącą się substancję(?), klej? 

Po urochomieniu telefonu i rozpoczęciu jego dostosowywania pode mnie dość mocno się nagrzewał (prawie do 40 stopni). Jednak po tym manewrze nie ma już takich sytuacji. Zrzut treści robiłam przy pomocy Smart Switch. Telefon ani razu nie spadł, nie został przygnieciony - nic co mogłoby go uszkodzić mechanicznie (przynajmniej u mnie). 

Szczerze powiedziawszy nie wiem, czy mam się czego obawiać? Czy jest sens oddać go na gwarancję? W opcjach przy baterii pokazuje, że wszystko jest w porządku, zarówno z baterią jak z bezpieczeństwem.

Dziękuję za szybkie odpowiedzi!

Przejdź do rozwiązania
57 Odpowiedzi
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Faktycznie mocne oko dostrzeże różnice w rozdzielczości
Jednak pamiętaj że jeżeli używasz 120hz to i tak najwyższą opcje rozdzielczości masz zablokowaną (głównie dlatego S21 ma nawet gorszą rozdzielczość niż S20)
Co do grzania to super jeżeli teraz się jednak unormowało

Jednak procesor ten jest mało energooszczędny, oczywiście oprogramowanie dostosuje się po jakimś czasie ale nie sądzę żeby czas pracy na baterii jakoś drastycznie się polepszył

Czy pudełko w którym otrzymałaś telefon było zaplombowane? Oraz możesz sprawdzić numer imei na stronie Samsunga aby ostatecznie sprawdzić czy ten egzemplarz nie jest jakiś podejrzany

Jaki kolor ma pani tego S20? Na zdjęciu wygląda na złoty? Srebrny?
W polskiej dystrybucji dostępne chyba tylko był, ciemny szary, błękitny oraz różowy, jeżeli ma pani inny to może faktycznie jest coś na rzeczy (?)

Faktycznie w S20 w kolorach innych niż ten szary, szkło odbijało światło z charakterystyczną tęcza
patyczak
Black Belt 
Opcje
Jeśli na ogólnym Allegro, to ok. Żeby z czymkolwiek ruszyć, musisz otworzyć dyskusję, nie ma innej opcji. Poczekaj na odpowiedź sprzedawcy, jeśli będzie negatywna, to nie zwlekaj z otwarciem dyskusji, bo cały proces odzyskiwania pieniędzy trochę trwa. Trzymam kciuki 👍
Aroniie
Explorer
Opcje

Pudełko nie było zaplombowane, tak jak pisałam to zakup z allegro (poprzednie telefony również bez plomby) więc zakładam, że był sprawdzany. No niestety to daje duże ryzyko, że ktoś mógł coś przy nim szperać itp...Kolor błękitny :smiling-face:

Sprawdziłam IMEI na kilku stronach i wyskakuje Galaxy S20 Exynos (SM-G980F), także z tym chyba w porządku? 

0 Like
Aroniie
Explorer
Opcje

Nie wiem czy dobrze zrobię, jeśli zamiast dyskusji po prostu wyślę to jako zwrot? 

0 Like
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Proszę sprawdzić jeszcze czy numer imei na pudełku, oraz ten w ustawieniach w telefonie są takie same

Coś tu naprawdę nie gra, jeżeli sprzedawca rozplombował pudełko aby zobaczyć czy z telefonem wszystko w porządku to jak mógł nie zauważyć odstającej osłony?

Osobiście mimo wszystko dokonałbym zwrotu
Istnieje ryzyko że telefon jest "odnowiony" tzn że może zawierać nieoryginalne części itp
patyczak
Black Belt 
Opcje
Poczekaj na odpowiedź sprzedawcy, bo już do niego napisałaś. Jeśli będzie na "nie", to na nic się nie oglądaj i otwórz Dyskusję ze sprzedawcą. Bez wsparcia Allegro masz marne szanse na zwrot i odzyskanie pieniędzy. Chyba, że to jakiś mega Super sprzedawca nie tylko z nazwy 🙂
SzPSo
Voyager
Opcje
,, Fachowcy,, potrafią czasem skleić telefon wudapremem podczas wymiany wyswietalcza lepiej kupować nowe niż używane 20220503_111031_294_1651569031.jpg
Szyso
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Aroniie Witam. Fabrycznie klapkę w S20 klei się na taśmie która służy jako uszczelka( wygląda to tak) Jeśli klapką odchodzi ktoś widocznie przykleił na klej który stosują w serwisach jest to B-7000 jeśli dal za mało to przy dużej temperaturze się odkleiła Złego nic się nie stanie, ale proponuję odesłać tam gdzie był kupowany w celu poprawy poprawią. Oczywiście o wodoszczelności można już zapomnieć.Screenshot_20220906-222744_Chrome.jpg
Aroniie
Explorer
Opcje

Niestety nie zdążyłam sprawdzić IMEI na pudełku, mam tylko ten od telefonu:( Odstajaca tylna obudowa pojawiła się dopiero tego dnia, kiedy napisałam post, początkowo nic na to nie wskazywało, a bardzo dokładnie oglądam sprzęt po przyjściu.

Dokonałam zwrotu, otworzyłam dyskusje na allegro, sprzedawca napisał do mnie sms i się zdzwonilismy. Zwrot dotrze do niego dopiero w dniu jutrzejszym, więc okaże się co dalej. Wydaje mi się, że wszystko potoczy się w dobrym kierunku :smiling-face: 

0 Like
Aroniie
Explorer
Opcje

Sprzedawca był zdecydowanie na tak, jak pisałam wydaje mi się, że firma jest uczciwa. Rozmawiałam z nim przez telefon, wiem, że to "brak dowodu" jednak myślę, że sprawa rozwiąże się pomyślnie :smiling-face: tym bardziej, że telefon nie ma żadnych oznak jakobym mogła go sama uszkodzić. 

0 Like