Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dźwiękiem podczas rozmowy

(Temat utworzony: 01-03-2022 07:46 PM)
7701 Wyświetlenia
aryk888
Journeyman
Opcje

Witam,

Podczas rozmowy tel., gdy mówi rozmówca, słyszę dodatkowo dziwne dźwięki- tak jakby bulgotanie, różne rodzaje przeszkadzających dźwięków- trochę jak ten robot r2d2 z gwiezdnych wojen... Gdy osoba z którą rozmawiam, przestaje mówić- dźwięki natychmiast ustają. Gdy ja mówię też się nie pojawiają i mnie słychać dobrze. Proszę o pomoc/radę, z góry dziękuję i pozdrawiam (s21)

27 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@aryk888  Witam

Proszę zobaczyć czy problem będzie występował w trybie bezpiecznym, czy wiadomo jak do niego wejść?

aryk888
Journeyman
Opcje

Tak, właśnie sprawdziłem, problem dalej występuje niestety.

0 Like
aryk888
Journeyman
Opcje

Tak, właśnie sprawdziłem, problem dalej występuje niestety.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@aryk888  Robiony był test mikrofonów w aplikacji Samsung Members?

aryk888
Journeyman
Opcje

tak, w obu mikrofonach podczas testu nie ma tych dziwnych dźwięków (choć sama jakość nagranego dźwięku w ten sposób raczej średnia się wydaje przy odsłuchu).  Dodatkowo robiłem też wipe cache i wyczyściłem dane z aplikacji "połącz" i "telefon"- niestety nie pomogło.  Zastanawiam się, czy to może jeszcze być wina samej karty sim? Ale w drugim, dużo starszym telefonie działa normalnie. 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A sprawdzałeś sobie czy ten sam efekt jest przy wyłączonym VoLTE?
0 Like
aryk888
Journeyman
Opcje

tak, sprawdzałem, wyłączałem też 5g ale efekt ten sam niestety

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proponuję jeszcze ustawić na samą sieć 3G I zobaczyć jeśli to nie pomoże to można spróbować wymienić kartę na nową może być jeszcze starszego typu.
0 Like
aryk888
Journeyman
Opcje

Oki, sprawdzę obie opcje, dam znać czy coś pomogło, dzięki

0 Like