Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dźwiękiem podczas rozmowy

(Temat utworzony: 01-03-2022 07:46 PM)
7817 Wyświetlenia
aryk888
Journeyman
Opcje

Witam,

Podczas rozmowy tel., gdy mówi rozmówca, słyszę dodatkowo dziwne dźwięki- tak jakby bulgotanie, różne rodzaje przeszkadzających dźwięków- trochę jak ten robot r2d2 z gwiezdnych wojen... Gdy osoba z którą rozmawiam, przestaje mówić- dźwięki natychmiast ustają. Gdy ja mówię też się nie pojawiają i mnie słychać dobrze. Proszę o pomoc/radę, z góry dziękuję i pozdrawiam (s21)

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ok super. Będę czekał na odpowiedź. Pozdrawiam.
0 Like
aryk888
Journeyman
Opcje

Witam, niestety kompletnie nic nie pomogło.. 😞 telefon przywracałem do ustawień fabrycznych/ reset, wymieniłem sim i dalej to samo, dodatkowo wczoraj oddałem go do serwisu samsung- po 3 godzinach miałem telefon do odbioru, po czym dowiedziałem się, że jedyne co zostało zrobione to (uwaga) reset i zalecenie wymiany sim na nową.. co mnie mocno zdziwiło bo to samo robiłem dzień wcześniej, i mówiłem o tym przy reklamacji.. Nie mam pojęcia co dalej zrobić, ale chyba po prostu muszę znów jechać na serwis i wyjaśniać sprawę dalej.. nie wiem. Wszelka pomoc mile widziana :smiling-face: Pozdrawiam

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Sprawdzanie działania sim w serwisie odbywa się trochę inaczej niż w użytkowaniu. Wiem że ciężko to zrozumieć, ale takie sytuacje mieliśmy testy wychodziły wzorowo a w użytkowaniu działy się cuda. Spróbuj wymienić samą kartę sim na nową.
aryk888
Journeyman
Opcje

Ale właśnie sim wymieniłem mimo wszystko po serwisie kolejny raz- dosłownie zaraz po odebraniu, więc w ciągu dwóch dni wymieniałem sim dwa razy.. Domyślam się, że właściwy technik w serwisie zabiera się za to zupełnie inaczej niż przeciętny użytkownik, ale no mimo wszystko zrobiłem tak jak powiedzieli i dalej to samo jest niestety 😞 Dla porównania sprawdzałem w tych samych lokalizacjach dwa inne telefony do których mam dostęp (stary, wręcz antyczny samsung s5neo i jakieś xiaomi dwu letnie)- rozmowy w nich są super bez tych fatalnych zniekształceń.  Dodatkowo, sprawdziłem już każde możliwe ustawienie do którego mam dostęp jako zwykły użytkownik- sieć 5g, 4g, 3g, volte on/of, operatorzy sieci auto/manualnie itp itd i jedyna sytuacja w której dźwięk był ok to ta, kiedy druga osoba (mój znajomy) korzystał w domu z wifi calling i ja też, i wtedy tylko było okej- nie mam pojęcia dlaczego. Jeśli sam mam wifi calling włączone a inne osoby nie, to bez różnicy, zniekształcenia dalej są.  Więc w takiej sytuacji co właściwie powinienem najlepiej zrobić? Pozdrawiam, na prawdę z góry dziękuję za pomoc, domyślam się, że mam po prostu pecha i chciałbym z tego jakoś wybrnąć. 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Skoro wszystko co mogłeś zrobiłeś i nie poskutkowalo? To w takiej sytuacji wina leży po stronie urządzenia. Powinna być wymiana płyty głównej. Jedynie co bym jeszcze sprawdził osobiście to na całkowicie innej sieci, ale to tak bardziej profilaktycznie.
0 Like
aryk888
Journeyman
Opcje

Dzięki, dam znać jak się rozwinie sytuacja, w pon. pojadę kolejny raz do serwisu ( w międzyczasie sprawdzę jeszcze totalnie inne sieci na wszelki wypadek). Odezwę się jak sprawa się wyjaśni, jeszcze raz dzięki za pomoc, jesteście tutaj zdecydowanie bardziej kompetentni niż Ci z którymi rozmawiałem bezpośrednio w serwisie (katowice samsung service plaza)... Ogólnie długi temat heh ale jak opisywałem problem, to miałem wrażenie że dla rozmówcy sam fakt istnienia telefonu wydaje się lekko ponad miarę... Pozdrawiam

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wiem że serwis a serwis jest różnica. Sam prowadzę od kilku lat i widziałem różne przypadki telefonów , które ciężko wytłumaczyć zwykłemu użytkownikowi. Moja rada oddawaj do skutku. Mam nadzieję że w końcu uda się załatwić sprawę tak że będziesz zadowolony. Pozdrawiam.
aryk888
Journeyman
Opcje

hej, a jesteś w stanie polecić kompetentny serwis w okolicach katowic który naprawia te urządzenia w ramach gwarancji? (sam mam ten tel. od 3 tygodni...) Bo z tego co zaobserwowałem, ten serwis plaza w katowicach to na prawdę same "prawie" dzieci nie ogarniające nawet właściwego przyjęcia telefonu do serwisu... Co jest właściwie szokujące dla mnie, biorąc pod uwagę jak w teorii mocną marką jest samsung. Pozdrawiam

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No ja akurat jestem z Mazowieckiego więc niestety nie kojarzę serwisów z twojej okolicy.
0 Like
Piotrek_Sz
Student
Opcje

Dzień dobry

@_Technik_ czy udało się rozwiązać problem? mój S21 od paru dni ma podobną usterkę.

0 Like