Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Odsuwanie się tylnej obudowy od brzegu Samsung Galaxy S20

(Temat utworzony: 06-09-2022 12:54 PM)
9778 Wyświetlenia
Aroniie
Explorer
Opcje

Cześć! 

od kilku dni jestem posiadaczką smartfona Galaxy S20. Dzisiaj zauważyłam, że tylna obudowa (plastik) odsuwa się od krawędzi bocznej telefonu, odstaje na jakiś 1 mm. Dzieje się to jedynie po stronie przycisku blokady i głośności. Kiedy dociskam klapkę, to pozostaje w takiej pozycji przez jakiś czas. Zauważyłam także, że naprzeciwko przycisków tam gdzie się odchyla tylna klapka, w tej szczelinie, widać jakby przezroczystą, trzymającą, ciągnącą się substancję(?), klej? 

Po urochomieniu telefonu i rozpoczęciu jego dostosowywania pode mnie dość mocno się nagrzewał (prawie do 40 stopni). Jednak po tym manewrze nie ma już takich sytuacji. Zrzut treści robiłam przy pomocy Smart Switch. Telefon ani razu nie spadł, nie został przygnieciony - nic co mogłoby go uszkodzić mechanicznie (przynajmniej u mnie). 

Szczerze powiedziawszy nie wiem, czy mam się czego obawiać? Czy jest sens oddać go na gwarancję? W opcjach przy baterii pokazuje, że wszystko jest w porządku, zarówno z baterią jak z bezpieczeństwem.

Dziękuję za szybkie odpowiedzi!

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Aroniie
Explorer
Opcje

Telefon odebrany przez sprzedawcę, dostałam komunikat na allegro o zwrocie całej kwoty :smiling-face: teraz pozostało mi tylko poczekać, aż pojawi się na koncie :smiling-face:

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i szczerą pomoc! 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

57 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Gdybyś wstawiła zdjęcie z tą odstającą klapką, byłoby łatwiej coś stwierdzić. Jeśli to nie problem, to proponowałbym, podejść jednak do serwisu, ew. wymienić lub zwrócić telefon do sklepu.
Aroniie
Explorer
Opcje
Jestem na telefonie,nie widziałam wcześniej opcji dodania:PIMG_20220906_135022_6181_1662465164.jpgIMG_20220906_122319_6182_1662465247.jpgIMG_20220906_122325_6183_1662465301.jpg
Aroniie
Explorer
Opcje
Jedyny problem to zakup przez allegro, aczkolwiek mam w tym spore doświadczenie i wszystko wyglądało jak zawsze, czyli legit. Na szczęście sprzedający dał kartę gwarancyjną, więc z naprawą raczej problemów nie będzie.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na Twoim miejscu zwróciłbym telefon sprzedawcy. Przestrzeń pomiędzy klapką a telefonem jest dosyć spora. Nie mamy pewności co się działo z telefonem i czy serwis uwzględni ewentualną reklamację.

LUKE123
Helping Hand
Opcje
Coś tu nie gra, w S20 (podstawowy) występuje SZKŁO więc jeżeli u Ciebie występuje plastik to chyba scam (poza tym nie ma co liczyć na wodoszczelność jak odstaje tylna pokrywa)

Też używam S20 (jeszcze ostatnie kilka dni na szczęście) i na Twoim miejscu od razu bym go zwracał, tylko ze względu na beznadziejny procesor (exynos 990)
To on powoduje niski czas pracy na baterii (jest bardzo prądożerny) i przegrzewanie
Proszę nie słuchać ludzi na forum którzy napiszą że temperatury się unormują po kilku dniach, to niestety nie prawda i będą one tak wysokie zawsze gdy telefon nawet jest lekko obciążony, uważam że S20 to najgorszy telefon dostępny aktualnie na rynku

Zdecydowanie za to mogę polecić S20 FE z snapdragonem 865
patyczak
Black Belt 
Opcje
Nie wiem, czy aż tak bardzo Ci zależy na nim? Jeśli nie, to skontaktuj się ze sprzedawcą, otwórz "Dyskusję ze sprzedawcą" poprzez formularz na Allegro. Jeśli sprzedawca odmówi Ci przyjęcia telefonu i zwrotu pieniędzy, poproś Allegro o pomoc. Pracownik Allegro dołączy do dyskusji. Załącz zdjęcia i jako powód podaj "Niezgodność towaru z opisem". Powinnaś otrzymać zwrot pieniędzy z Programu Ochrony Kupujących (POK). Jeśli nie chcesz powalczyć, to albo serwis, albo przyzwyczaisz się do wady. Problemem może być, jeśli kupiłaś go na Allegro Lokalnie. Ale i to jest do przeskoczenia, tylko wtedy zacząć trzeba od kontaktu z POK. Najlepiej jest zamówić kontakt telefoniczny, pracownik "za rękę" poprowadzi Cię przez procedurę.
Aroniie
Explorer
Opcje
Jasne, też po namyśle uznałam, że tak zrobię.
0 Like
Aroniie
Explorer
Opcje
Jeśli chodzi o klapkę, to ciężko mi ocenić po dźwięku uderzania paznokciami,czy to plastik czy tak cienkie szkło. Czy to, że tylna obudowa odbija światło "tęczą" o czymś świadczy? :face-with-tears-of-joy: Z wodoszczelnością zdaję sobie niestety sprawę...ogólnie wybrałam S20 a nie wersne FE ze względu na większą rozdzielczość, ilość pikseli. Ogólnie oba porównywałam i S20 wydawał się lepszy, ale nie patrzyłam z perspektywy procesora. Te grzanie pojawiło się tylko na starcie, potem nie było już problemu :smiling-face: mam tylko nadzieję, że bateria się przyzwyczai do mojego sposobu użytkowania :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:
0 Like
Aroniie
Explorer
Opcje
Zależeć zależy,ale wolę zdecydowanie sprawny telefon a nie ponad 2k w błoto, jeśli coś więcej jest na rzeczy 😜 napisałam do sprzedawcy maila, zobaczę co odpisze i w nawiązaniu do tego zdecyduje czy otwierać dyskusje (bo to chyba ostateczność,jeśli się nie będę mogą dogadać?). Kupiłam na zwykłymi allegro na szczęście.
0 Like