Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S10+ obiektyw szerokokątny nie łapie ostrości

(Temat utworzony: 10-08-2019 08:07 PM)
1455 Wyświetlenia
Krzysztof1959
Student
Opcje

Witam ,jestem posiadaczem S 10 + od 11 dni ,a już mnie rozczarował ,obiektyw szerokokątny 16 MP nie łapie dobrze ostrości na całym kadrze ,tylko od jednej strony tak do połowy czy to są foty czy filmy .Wiadomo że ma ustawioną ostrość na stałe i raczej nic się nie da z tym zrobić .Aparat główny też nie robi rewelacyjnych fotek ale jeszcze bym mu wybaczył-mój S 6 e robi lepsze. Nie ukrywam że wziąłem ten telefon ze względu na aparat .Proszę o jakąś radę co z tym fantem począć . piszę tutaj bo nie mogę się dostać na to forum

0 Like
9 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krzysztof1959, korzystam z S10+ od kilku miesięcy i nie mam żadnych problemów z aparatem. Kupiłeś nowy telefon czy używany? Jeżeli kupiłeś nowy przez internet to możesz odstąpić od umowy kupna bez podawania przyczyny. Rozumiem, że problem z ostrością występuje od nowości. Spróbuj wyzerować ustawienia aplikacji Aparat. Uruchom aparat, kliknij koło zębate w lewym górnym rogu i wybierz opcję Zeruj ustawienia.

0 Like
Krzysztof1959
Student
Opcje

Dzięki za radę ,ale te czynności zrobiłem już na początku ,nawet z całkowitym restartem ,tak telefon jest nowy i problem występuje z aparatem 16MP to jest ten który ma ostrość ustawiona na stałe ,ostrość pogarsza się od prawej do lewej kadru od 2/3  i to jest wada obiektywu .Znam się na tym bo żłożenie telefonu to dla mnie nie problem ,ostatnio składałem S 6 edge  i dałem mu aparat samsunga bo mniej przekłamuje barwy jak sony .Mogę dodać że fotografia to jest mój konik .Przeciętny użytkownik by napewno tej usterki nie zauważył.Do servisu nie oddam ,bo niechce mieć gorzej niż mam i jakś paprochów na obiektywie :smiling-face:  Podaję link do filmu na którym widać wadę https://youtu.be/p0cXARE8qK8

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Krzysztof1959 

Jeśli faktycznie jest to wada obiektywu, warto przekazać sprawę do serwisu.

Być może jest szansa na korektę obrazu od strony softu. Możesz przekazać sprawę do inżynierów za pomocą aplikacji Samusng Members. Dołącz do niego logi systemowe i przykładowe zdjęcie.

0 Like
Members_Jy9u73N
First Poster
Opcje

Witam,

Chciałbym poruszyć temat niestety trochę starego modelu Samsunga, chodzi o model Galaxy s10 plus, jestem bardzo zadowolony po dzis dzien z tego telefonu bo oprocz tego że ma 12 gb RAM to jeszcze w wersji 1 Tb i opcją na kartę pamięci co najnowsze modele tego nie posiadają juz. Niestety od jakiegoś czasu nie jestem zadowolony z aparatu fotograficznego a ściślej mówiąc z opcji zdjecia szerokątnego, jak kupiłem ten telefon parę lat temu, robił idealne zdjecia normalne i szerokokątne jednak od jakiegoś czasu te zdjęcia po bokach są rozmazane szczególnie widać to jak wrzucę zdjęcia na monitor komputera lub telewizor. Telefon jest w idealnym stanie, nie spadł mi nic nim nie robiłem a pomimo to zdjecia się  na nim zmieniły. Podejrzewam że to jakaś chora aktualizacja spowodowała ten błąd ale nie jestem pewny na 100%. Dlatego piszę do Was z pytaniem czy idzie to jakos naprawić.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. S10 po pewnym czasie miały problemy z modułem aparatu, ale zanim taką diagnozę postawimy proszę sprawdzić czy jeśli jest założone etui to ono nie przysłania obiektywu? Wyłączyć i włączyć ponownie telefon, można też wyczyścić dane aplikacji aparat.
0 Like
Members_Jy9u73N
First Poster
Opcje

Niestety nie podziałało, ciągle jak robię zdjecia w formacie szerokokątnym, lewa strona fotografii jest jakby zamazana przyciemniona....

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Może to oznaczać już problem z samym modułem aparatów który S10 czasami miewał beż żadnej przyczyny. Na aparacie rozumiem że nie ma Pan naklejone jakieś szkło, lub folie?
Members_Jy9u73N
First Poster
Opcje

Nie nie mam.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To już chyba pozostaje Panu wymienić cały moduł. Niestety w tym modelu jest on w całości.