Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

niedokładne wskazania na osi czasu google maps

(Temat utworzony: 01-03-2021 08:25 PM)
4927 Wyświetlenia
tomwit78
Pioneer
Opcje
Mam Galaxy 10 lite.  Zauważam na osi czasu w google maps, że bardzo niedokladnie rejestruje przejazdy. W poprzednim galaxy s8 nie było takich problemów. Wspomaganie przez gsm, wifi czy blutooth jest właczone. Zapisy sa bardzo błędne, jakbym latał samolotem a nie jezdził samochodem... system tj tylko łączył zapisane punkty...
0 Like
20 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tomwit78, Dodaj Mapy Google do listy "Nigdy nie usypiaj aplikacji" w ustawieniach baterii. Dokładny zapis uzyskasz tylko przy aktywnym połączeniu GPS. Jeśli Mapy są zamknięte, a telefon uśpiony to jest to normalne, że zapis nie jest idealnie odwzorowany.

tomwit78
Pioneer
Opcje
ok. dodałem... tel nie był uśpiony bo cały czas działał w trybie nawigacji... nawigacja działa należycie.
0 Like
tomwit78
Pioneer
Opcje
kamil40013 no wczoraj wyszedł zonk... jechałem na nawigacji, wszystko włączone i mi google nie zapisało mojej trasy....🤔
0 Like
Jankoval
Voyager
Opcje

@tomwit78 Wejdź w ustawienia aplikacji mapy (Długo przytrzymaj ikonę i kliknij takie i w kółeczku). Wejdź w zezwolenia, lokalizacja i wybierz zawsze zezwalaj.

tomwit78
Pioneer
Opcje
już było tak ustawione... dzisiaj zapisało trasę ale tak jakbym leciał samolotem czyli pomijając ulice..
0 Like
Jankoval
Voyager
Opcje

@tomwit78 dziwne. U mnie działa normalnie. A robiłeś factory reset bez przywracania kopii zapasowej po aktualizacji do A11?

0 Like
tomwit78
Pioneer
Opcje
nie ale jakoś nie zamierzam.... to konieczność?
0 Like
Jankoval
Voyager
Opcje

@tomwit78 jest to zalecane. Rozwiązuje większość problemów. Pamiętaj tylko aby nie przywracać kopii samsung bo wraz z nią można przywrócić błędy. 

0 Like
tomwit78
Pioneer
Opcje
sorki nie uśmiecha mi się wgrywanie wszystkiego od początku.... pasuje. Napisałem też do google, może oni coś innego wymyślą..
0 Like