Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z kolorami zdjęć.

(Temat utworzony: 04-07-2019 07:05 PM)
11804 Wyświetlenia
Ina13
Explorer
Opcje

Witam!

Podobno s10+ robi genialne zdjęcia.Ja mam niestety problem,ponieważ u mnie zdjęcia robione w plenerze są zbyt żółte.Powiem tak,to co białe u mnie wpada w żółć.Próbowałam różnych ustawień balansu bieli,żywych kolorów itd,niestety aparat jakby w ogóle nie reagował na zmiany i nic się nie zmienia na fotkach.

Czy ktoś wie o co chodzi bo jestem załamana.

Mój poprzednik s8+ robił śliczne foty.

0 Like
40 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Ina13  Jaką masz wersje softu ? G975FXXU2ASF3 Czy był robiony reset aparatu ?

Ina13
Explorer
Opcje
Tak,reset zrobiony był. Android 9
G975FXXU1ASBA
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Ina13  Czyli telefon nie był jeszcze zaktualizowany przez Ciebie masz pierwszą wersje jak został wydany w dniu premier

http://doc.samsungmobile.com/SM-G975F/XEO/doc.html

Ina13
Explorer
Opcje
Tak,mam go parę dni i jeszcze nie aktualizowałam.Może faktycznie to coś zmieni.Ale dowiem się dopiero jutro przy ponownej próbie fotografowania w plenerze,bo tak będe mieć najlepsze porównanie.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ina13, Czy możesz tutaj wrzucić przykładowe zdjęcia z Twojego telefonu ?

0 Like
Ina13
Explorer
Opcje

To zdj zrobione s10+To zdj zrobione s10+

A to s8+,odpowiadające rzeczywistej sceneriiA to s8+,odpowiadające rzeczywistej scenerii

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ina13, czy próbowałaś zresetować ustawienia aplikacji Aparat? Uruchom aplikację, kliknij koło zębate i wybierz opcję Zeruj ustawienia. Daj znać czy to coś pomogło.

0 Like
Ina13
Explorer
Opcje

Tak,zresetowałam aparat,i zaktualizowałam telefon.Jest trochę lepiej,ale zauważyłam,że ten żółty kolor najbardziej wychodzi na zdjęciach robionych przy słonecznej pogodzie.W innych warunkach zdjęcia są super,w trudnym oświetleniu jest znakomicie.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Ina13 a jak masz ustawiony HDR?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like