Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mikrofon

(Temat utworzony: 10-08-2020 12:53 AM)
1800 Wyświetlenia
majkel111
Pioneer
Opcje
Mam pytanie, ciekawi mnie mikrofon znajdujący się u góry urządzenia galaxy s20. Jaką funkcję on pełni  i czy to w ogóle jest mikrofon. W dyktafonie po zakryciu dolnego mikrofonu słychać ciszę, pocieranie również słychać tylko zrobione na dolnym mikrofonie. Czy ten z góry nie powinien zbierać dźwięku, czy jest on do innych celów lub odpala się w innych aplikacjach :face-with-tears-of-joy:
10 Odpowiedzi
JustMakinsure
First Poster
Opcje
Mikrofon znajdujący się na górnej krawędzi telefonu służy tylko do likwidowania szumów i nic poza tym.
majkel111
Pioneer
Opcje
No i dziękuję :winking-face:
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@JustMakinsure jeżeli nie masz o czymś pojęcia, to proszę nie udzielaj błędnych odpowiedzi, ponieważ wprowadzasz inne osoby w błąd i możesz im zaszkodzić.

@majkel111 jeżeli chcesz skorzystać w dyktafonie z górnego mikrofonu, w ustawieniach aplikacji Dyktafon, aktywuj nagrywanie w trybie stereo. Wtedy w czasie nagrania użyte zostaną oba mikrofony.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@majkel111, Górny mikrofon jest także wykorzystywany w aplikacji Dyktafon, podczas nagrywania w trybie wywiadu lub po włączeniu funkcji nagrywania w stereo.

Screenshot_20200810-135751_Voice Recorder.jpgScreenshot_20200810-135805_Voice Recorder.jpg

majkel111
Pioneer
Opcje
oo takiej odpowiedzi potrzebowałem dzieki wielkie

rowniez dziękuję teraz wszystko wiem :winking-face:

jeszcze mam pytanie, da włączyć się tą opcje tak aby 2 mikrofony były wykorzystywane np w aplikacji messenger?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@majkel111, Nie ma takiej możliwości. To jakie mikrofony są używane zależy od samej aplikacji.

alefix
First Poster
Opcje

Czy ten mikrofon u góry nagrywa nieco ciszej?

Jeżeli nie to czy dzieje się tak, bo ktoś przez przypadek wcisnął tam kluczyk do wyjmowania sim?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@alefix może być to powodem uszkodzenia samego mikrofonu lub przytkania kanału.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
djkombos
First Poster
Opcje
witam chciałbym strimowac live set na Facebooku a chciałbym podłączyć dźwięk z konsoli djskiej do samsung Galaxy S 20 ultra od razu powiem jest wyjście z konsol na cinch
0 Like