Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z synchronizacją One Drive / Android 11

(Temat utworzony: 11-01-2021 07:56 AM)
859 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Vaadeer
Pathfinder
Opcje
Hi.

Troszkę wymuszenie przesiadłem się na S20FE(a11) z s10(a10).
Problem mam z synchronizacją z OneDrive.
Mam wykupiony pakiet miejsca 100gb, zajęte obecnie 55GB.

Od przesiadki nie działa mi kompletnie synchronizacja w Galerii, nie widziałem starych zdjęc jak i żadne z nowych sie nie synchronizowało.
Przy próbie ręcznego wymuszenia synchronizacji z ustawień galerii , mieliło mieliło aż wyskoczyło że nie można zsynchronizować. - próbowane wielokrotnie.

Poszperałem w opcjach i tak
Ustawienia->konta i kopia zapasowa->zarządzanie kontami->moje konto one drive(ofc zamiast "moje" widnieje jego nazwa).
Po wejsciu w szczególy wita mnie napis:
"Wyłączono synchronizację wszystkich elementów".
Jezeli w to wejdę moge przesunąc suwak i ją właczyć i tu zaczyna sie magia

Czasem wręcz na moich oczach suwak sam przeskoczy w lewo na "off".
Czasami trwa to kilka minut, a czasem kilka godzin.
Gdy suwak jest na "on" to synchronizacja działa ale coś/jakiś proces cały czas od górnie wymusza wyłączenie tego synchro.

Ktoś ma jakieś rady?

image

image

0 Like
4 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Vaadeer  Witaj

Na początek wyzeruj ustawienia preferencji aplikacji:

poprzez ustawienia > aplikacje > 3 kropki > zeruj preferencje aplikacji.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdziłem jak to wygląda w modelu Note20 Ultra (Android 11) i w ustawieniach kont synchronizacja OneDrive również jest wyłączona. Nie zmienia to jednak faktu, że zdjęcia i filmy są poprawnie przekazywane do chmury. Najważniejsze żeby synchronizacja była włączona z poziomu aplikacji Galeria (Ustawienia > Synchronizuj z OneDrive).

Vaadeer
Pathfinder
Opcje
@nismo - niestety u mnie nie działało to.
Musiałem recznie w tych ustawieniach wymuszać synchronizacje konta OneDrive by galeria chciała łaskawie się zbackupować pomimo ze opcjach Galerii synchronizacja była włączona

Dopiero jak zrobiłem to co sugerował @PrzemekM . tj po wyczyszczeniu preferencji Galeria się juz synchronizuje pomimo ze w ustawieniach kont widnieje jako wyłączona.

coś gdzieś musiało się zle zgrać w ktorej z apek. Albo wina przenoszenia ustawień SmartSwitchem ze starego tel albo wina aktualizacji do And.11

Jakkolwiek dzięki za pomoc. Proste acz skuteczne rozwiązanie(pomijam fakt ze połowa innych apek przy okazji usunieca preferencji tez mi sie lekko rozjechała ^^)
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najprawdopodobniej błąd powstał w momencie przywrócenia danych z aplikacji Smart Switch. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Najważniejsze, że udało się rozwiązać problem.