11-01-2021 07:56 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
11-01-2021 09:15 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Vaadeer Witaj
Na początek wyzeruj ustawienia preferencji aplikacji:
poprzez ustawienia > aplikacje > 3 kropki > zeruj preferencje aplikacji.
11-01-2021 09:39 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Sprawdziłem jak to wygląda w modelu Note20 Ultra (Android 11) i w ustawieniach kont synchronizacja OneDrive również jest wyłączona. Nie zmienia to jednak faktu, że zdjęcia i filmy są poprawnie przekazywane do chmury. Najważniejsze żeby synchronizacja była włączona z poziomu aplikacji Galeria (Ustawienia > Synchronizuj z OneDrive).
11-01-2021 09:47 AM — edytowano 11-01-2021 09:48 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Musiałem recznie w tych ustawieniach wymuszać synchronizacje konta OneDrive by galeria chciała łaskawie się zbackupować pomimo ze opcjach Galerii synchronizacja była włączona
Dopiero jak zrobiłem to co sugerował @PrzemekM . tj po wyczyszczeniu preferencji Galeria się juz synchronizuje pomimo ze w ustawieniach kont widnieje jako wyłączona.
coś gdzieś musiało się zle zgrać w ktorej z apek. Albo wina przenoszenia ustawień SmartSwitchem ze starego tel albo wina aktualizacji do And.11
Jakkolwiek dzięki za pomoc. Proste acz skuteczne rozwiązanie(pomijam fakt ze połowa innych apek przy okazji usunieca preferencji tez mi sie lekko rozjechała ^^)
11-01-2021 09:53 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Najprawdopodobniej błąd powstał w momencie przywrócenia danych z aplikacji Smart Switch. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Najważniejsze, że udało się rozwiązać problem.