19-03-2020 02:15 PM
Dzień dobry,
po aktualizacja Androida do wersji 10 na moim Galaxy S9 przestał poprawnie działać czytnik odcisków palców. Wcześniej, przed aktualizacją działał on błyskwicznie, wystarczyło że przyłożyłem palec i telefon od razu się odblokowywał. Teraz są z tym ciągłe problemy. Czytnik co prawda działa bo mogę np dodać nowy odcisk palca (dużo ciężej to zrobić niż kiedyś - trwa to dłużej), czasem udaje mi się odblokować telefon za pomocą odcisku jednak działa to nieporównywalnie gorzej. Czytnik działa wolniej, często nie wykrywa palca i telefon prosi o zakrycie całego czytnika lub jego przetarcie co i tak nie pomoga. Zauważyłem też, że z czasem odblokowanie za pomocą palca działa coraz gorzej, tzn. po dodaniu nowego, "świeżego" odcisku 3/10 prób kończy się sukcesem, jednak wraz z upływem dni telefon udaje się odblokować już coraz mniej razy. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
19-03-2020 02:25 PM
@Gielda, czy po wgraniu nowej wersji oprogramowania usunąłeś stare odciski i dodałeś nowe? Czy posiadasz dodatkową ochronę wyświetlacza w postaci szkła? Spróbuj również wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych.
19-03-2020 02:32 PM
Tak, usunąłem i wielokorotnie dodawałem nowe. Posiadam folię z przodu, na telefonie dedykowane etui od Samsunga - z i bez etui efekt ten sam. Zgodnie z polecniem właśnie wykonwałem operację wipe cache partition.
19-03-2020 02:47 PM
@Gielda, na Twoim miejscu wykonałbym hard reset. Jeżeli zdecydujesz się na resetowanie to pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy. Zaczekaj również na wskazówki od innych użytkowników.
24-03-2020 12:09 PM
Mam dokładnie tak samo, mega mnie to irytuje
24-03-2020 12:15 PM
@marszal1, czy próbowałeś wykonywać wskazówki opisane w tym wątku?
24-03-2020 12:25 PM
24-03-2020 12:28 PM
@marszal1, nie widziałem potwierdzenia z Twojej strony. Jeżeli jednak wykonałeś wskazówki i nie pomogły to pozostaje zgłosić problem bezpośedni do firmy Samsung za pomocą Samsung Members.
24-03-2020 12:30 PM
@marszal1 A widziałeś, żeby aktualizacja rozwiązała problem ? Po tak duże aktualizacji zaleca się zrobienie Hard resetu.
24-03-2020 12:44 PM