Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 ultra nie laczy android auto PoMOcY

(Temat utworzony: 02-09-2024 12:49 PM)
465 Wyświetlenia
Daniels21ultra
Apprentice
Opcje
Czesc walcze z polaczenirm android auto z systemem multimedialnym mercedesa (2020 rok) Robilem juz wszystko tzn. 10 roznych kabli (w tym oryginalne) reset do fsbrycznych ustawien telefonu i radia, kontakt z samsungiem i zdalne ustawienia debugowania. Nic nie dziala. Inne telefony widza sie z radiem w tym realme gt master, s54 a s21 ultra nie. Tylko pokazuje ladowanie. Zmiana ustawien nie pomogla. POMOZCIE JESLI KTOS COS WIE NT TEMAT I ZNA ROZWIAZANIE. Na members zglosilem bledy z polaczeniem ale nikt nie odpowiada na zgloszenie
10 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Z Android Auto walczymy już jakiś czas. Nie wiem czy producenci aut się tak uwzieli na Samsungi czy jak? Testowaliśmy S24, S22 i S23Ultra na ucie Toyoty, Skody BMW i z każdym z tych aut mieliśmy problemy a to uzyskaliśmy już połączenie i nas rozłączało, a to nie mogliśmy polaczyc się w ogóle. Co najlepsze jest to że gdy wzięliśmy tanie Chińskie radia z android auto, to telefony łączyły się bez żadnego problemu. Wysłałem zapytanie do dewelopera, ale na ten moment nie uzyskałem jeszcze odpowiedzi. Proszę jeszcze spróbować wejść w Ustawienia - Aplikacje - Android Auto I zakładce bateria ustawić na nieograniczone.1725275279854.jpg
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Mam s24 U i z żadnym autem zarówno po kablu jak i bezprzewodowo zawsze się łączy bez problemu, różne auta od citroena po toyotę, VW, seata, kia
Daniels21ultra
Apprentice
Opcje
Niestety. Zmiana w opcjach baterii nie pomogla. Szukamy rozwiazania problemu dalej... dzieki za probe pomocy
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Daniels21ultra, podjedź do salonu Mercedesa i poproś, żeby zaktualizowali soft samochodu. To często pomaga na różne problemy z Android Auto.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Daniels21ultra
Apprentice
Opcje
W systemie multimedialnym brak aktualizacji... (jest podlaczony internet). Sprawdzane tez bylo w salonie przez pracownika
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Daniels21ultra Obawiam się, że zbyt wiele w tej kwestii nie da się zrobić. Przy braku kompatybilności ze strony producentów aut, sam Samsung i jego oprogramowanie niewiele wskórają. Trzeba czekać na jakieś łątki z obydwu stron.

0 Like
Daniels21ultra
Apprentice
Opcje
Pisalem z firma samsung i wyjasnili mi ze w oparciu o zgloszenie przez aplikacje nie stwierdzono nieprawidlowosci w dzialaniu telefonu - usb. I tyle...
0 Like
Daniels21ultra
Apprentice
Opcje
Witam. Wczoraj dorwalem inny pojazd - cupra formentor z ktorym.... tez nie dalo sie polaczyc. Na kablu usb c poczatkowo laduje (2-3sek) a nastepnie wywala (nie laduje) i to na kilku roznych przewodach. Oczywiscie inne telefony dzialaja na kablu (s10 odpalal normalnie)
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Daniels21ultra Twój telefon może jak najbardziej działać poprawnie i tak najpewniej jest, ale w przypadku braku kompatybilności pomiędzy samochodami i telefonem nic nie poradzimy. Starsze telefony w dużej mierze działają, jednak problem mają nowe sprzęty oparte o wyższe systemy operacyjne. Nie wszystkie telefony oparte o ten system mają ten problem, jednak zdecydowana ich większość - to w zasadzie loteria czy zadziała czy też nie.

0 Like