Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S9 - Android 10 - Czytnik linii papilarnych

(Temat utworzony: 24-03-2020 12:28 PM)
1592 Wyświetlenia
Gielda
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

po aktualizacja Androida do wersji 10 na moim Galaxy S9 przestał poprawnie działać czytnik odcisków palców. Wcześniej, przed aktualizacją działał on błyskwicznie, wystarczyło że przyłożyłem palec i telefon od razu się odblokowywał. Teraz są z tym ciągłe problemy. Czytnik co prawda działa bo mogę np dodać nowy odcisk palca (dużo ciężej to zrobić niż kiedyś - trwa to dłużej), czasem udaje mi się odblokować telefon za pomocą odcisku jednak działa to nieporównywalnie gorzej. Czytnik działa wolniej, często nie wykrywa palca i telefon prosi o zakrycie całego czytnika lub jego przetarcie co i tak nie pomoga. Zauważyłem też, że z czasem odblokowanie za pomocą palca działa coraz gorzej, tzn. po dodaniu nowego, "świeżego" odcisku 3/10 prób kończy się sukcesem, jednak wraz z upływem dni telefon udaje się odblokować już coraz mniej razy. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? 

0 Like
15 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Gielda, czy po wgraniu nowej wersji oprogramowania usunąłeś stare odciski i dodałeś nowe? Czy posiadasz dodatkową ochronę wyświetlacza w postaci szkła? Spróbuj również wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych.

Gielda
First Poster
Opcje

Tak, usunąłem i wielokorotnie dodawałem nowe. Posiadam folię z przodu, na telefonie dedykowane etui od Samsunga - z i bez etui efekt ten sam. Zgodnie z polecniem właśnie wykonwałem operację wipe cache partition.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Gielda, na Twoim miejscu wykonałbym hard reset. Jeżeli zdecydujesz się na resetowanie to pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy. Zaczekaj również na wskazówki od innych użytkowników.

marszal1
First Poster
Opcje

Mam dokładnie tak samo, mega mnie to irytuje

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marszal1, czy próbowałeś wykonywać wskazówki opisane w tym wątku?

0 Like
marszal1
First Poster
Opcje
A widziałeś żeby pomogły? Oczekiwałbym jednak poprawki od producenta skoro w Android 9.0 działa super a w 10 kiszka
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marszal1, nie widziałem potwierdzenia z Twojej strony. Jeżeli jednak wykonałeś wskazówki i nie pomogły to pozostaje zgłosić problem bezpośedni do firmy Samsung za pomocą Samsung Members.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@marszal1  A widziałeś, żeby aktualizacja rozwiązała problem ? Po tak duże aktualizacji zaleca się zrobienie Hard resetu.

0 Like
marszal1
First Poster
Opcje
Kto zaleca hard reset? Producent? To tak jakby każdemu polecać "format c:" jak mu coś w Windowsie szwankuje. Specjaliści od dobrych porad... echh
0 Like