Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S10 5G 256QAM 4x4 MIMO Orange Polska

(Temat utworzony: 21-07-2021 07:57 PM)
443 Wyświetlenia
gregfpl
Apprentice
Opcje
Cześć!

Szukam nieco informacji na temat Android service mode w telefonach Samsung (*#0011#) i sieci Orange Polska😊

1.Czy ktoś zna jakieś oficjalne dokumenty z opisem poszczególnych pól ze screenshota? Większość znam, ale szukam jakiegoś oficjalnego doca 😉

2.Pytanie o pola DL MCS1 i DL MCS2. Znalazłem info mówiące, że 8 w tych polach wskazują na modulację 256QAM. Domyślam się, że te pola wskazują wartościowość modulacji w takim razie (np. 8 --> 2^8 = 256). Szukam jakiegoś oficjalnego potwierdzenia tego.

3.Dlaczego te pola są dwa (MCS1 i MCS2)? Czy to jest związane z LTE CW0 i CW1?

4.Czy komuś udało się uzyskać MIMO 4x4 w sieci orange? Jeśli dobrze wykumałem to pole MIMO RI wskakuje wtedy na 3 (0,1,2,3) ? 

PS. Sorry jeśli, któreś pytania głupie 😁 Mój aparat to Galaxy S10 5G

image

Pozdrawiam! 😉

0 Like
3 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@gregfpl, cześć, nie znam takich oficjalnych dokumentów, więc może ich nie być w ogólnym dostępie. Możesz ewentualnie spróbować skontaktować się z Infolinią za pomocą tego formularza: Klik. Opisz sprawę, dołącz screeny i może coś podpowiedzą lub znajdą dla Ciebie odpowiednią informację. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

gregfpl
Apprentice
Opcje
Cześć,
Zaktualizowałem mojego S10 5G do androida 12 i nie mogę wejść do zakładki Wi-Fi w field test mode (*#0011#). Czy na waszych S10/S10 plus/S10 5G macie podobnie?

Hi,
I've just updated my S10 5G to Android 12 and noticed that i cannot enter the WiFi page in field test mode (*#0011#). Is anybody having the same issue on your S10/S10 plus/S10 5G ?

image

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@gregfpl hej, u mnie po aktualizacji też występuje ta sama sytuacja. Podesłałem w tej sprawie raport o błędzie, Tobie również zalecam 🙂

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...