Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z kartą sim, esim

(Temat utworzony: 03-03-2022 12:59 AM)
2830 Wyświetlenia
Tedwart
Explorer
Opcje
Witam, mam problem, telefon przy sieci 4G i 5G odłącza się od sieci na kilka sekund, po czym wraca, przy sieci 3G nie występują te problemy, próbowane karty innego operatora, czyli Play, Orange, Plus, oraz esim z orange, problem nie ustaje, problem za to nie występuje z tymi kartami sim na Note 20 Ultra, lecz są tylko i wyłącznie na s21 Ultra
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Tedwart
Explorer
Opcje
Dzisiejsza aktualizacja systemu naprawiła wszystko

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

22 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Tedwart Witam. Z twojego opisu wynika że może to być problem po stronie oprogramowania. Proponuję na początku wykonać wipe cache partition to nie usuwa żadnych danych, lub pełen reset telefonu.
Tedwart
Explorer
Opcje

Wykonany Vipe, wykonany reset beż kopii zapasowej

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możliwe zatem, że wystąpiła usterka sprzętowa. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

0 Like
Rozwiązanie
Tedwart
Explorer
Opcje
Dzisiejsza aktualizacja systemu naprawiła wszystko
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację. Najważniejsze, że udało się rozwiązać problem.

Tedwart
Explorer
Opcje
Problem był naprawdę mocno irytujący, brak zasięgu w miejscu pracy nie jest czymś komfotowym, w szczególności w telekomunikacji
0 Like
MRS21
Pathfinder
Opcje

Po ostatniej aktualizacji telefon S21 nie potrafi odblokować karty SIM. PIN, który wpisuję jest na pewno poprawny. Co dziwne, po restarcie pokazuje, że mam 8 prób na wpisanie, a kolejne próby nie zmniejszają tej liczby. Po którymś restarcie poprawnie pokazało 3 próby, potem przerzuciło na PUK, ale tego też nie przyjmuje.

Oprócz fizycznego SIM- mam również załadowanego eSIMa (ze zdjętym PINem).

Po przerzuceniu karty do innego telefonu jest poprawnie.

Po zdjęciu PINu z SIMa telefon poprawnie go rozpoznaje.

Czy ktoś również ma podobne problemy?

0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Ja bym radził udać się do operatora, bo trochę to wygląda jak jakiś dziwny konflikt między fizyczną kartą a e-simem, który ujawnił się po ponownym uruchomieniu telefonu.
MRS21
Pathfinder
Opcje

rzeczywiście, Twoje przeczucia okazały się słuszne. Problem występuje przy włączonym eSIMie i karcie T-Mobile. Wyłączenie eSIMa, lub zmiana karty (na Plusa) nie powoduje problemu. Sprawdziłem również na S21+ i jest identycznie.

Zgłoszone do operatora.