Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dynamiczne kolory w aplikacjach Google

(Temat utworzony: 16-11-2021 02:11 PM)
1382 Wyświetlenia
Mati3346AK
Pioneer
Opcje
Po ostatnich aktualizacjach aplikacji Google na moim telefonie, przestały one wspierać paletę kolorów. Czy ktoś ma podobne spostrzeżenia?
0 Like
11 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mati3346AK  Dzień Dobry

Co to znaczy że przestały wspierać paletę kolorów? Jest brak kolorów?

W jakich dokładnie aplikacjach jest problem?

0 Like
Mati3346AK
Pioneer
Opcje
Aplikacje są od teraz ustawione na motyw niebieski domyślny, nie zgadzają się z wybraną przeze mnie paletę systemową. Podsyłam 2 zrzuty pokazujące co mam na myśli. Zrzut z kolorami brązu to wersja aplikacji sprzed aktualizacji a drugi zrzut po. Screenshot_20211106-100209_Phone~3.jpgScreenshot_20211112-063738_Phone~2.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wczoraj przywracałem ustawienia fabryczne po wgraniu oficjalnej wersji oprogramowania i na ten moment dynamiczna paleta jest dostępna w dalszym ciągu w aplikacjach Gmail, Duo, Sklep oraz Dysk. Od naszej ostatniej rozmowy, która miała miejsce na forum beta jedynie aplikacja Zdjęcia straciła paletę kolorów.

@PrzemekM, dynamiczna paleta kolorów to nowa funkcja w systemie Android 12.

3._Android_12_Color_Extraction.gif

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  acha dzieki za informacje 😀

0 Like
Mati3346AK
Pioneer
Opcje
Podam listę aplikacji Google które obsługiwały u mnie paletę kolorów, lecz ją straciły: Zdjęcia, Gmail, Notatki, Telefon, Dokumenty, Arkusze, Files, Kontakty, Kalendarz, Chrome. Jedynie Dysk, Sklep Play, Kalkulator i Zegar nadal obsługują dynamiczne kolory.
0 Like
Mati3346AK
Pioneer
Opcje
Co ciekawe, pomimo tego, że aplikacje straciły obsługę palety to w widżetach nadal jest ona dostępna.Screenshot_20211116-151355_One UI Home.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zastanawiam się czy to problem po stronie oprogramowania Samsung czy Google coś zmienia w swoich aplikacjach. Skoro dynamiczna paleta zniknęła po aktualizacji aplikacji to raczej obstawiam to drugie. Zobaczymy czy to się zmieni po kolejnych aktualizacjach. Na ten moment nie widzę żadnego rozwiązania. Możesz ewentualnie zgłosić błąd do firmy Samsung oraz Google.

0 Like
Mati3346AK
Pioneer
Opcje
Witaj nismo. Wybacz, że odkopuję temat, ale jestem ciekaw czy coś się zmieniło u Ciebie od tamtej pory. Czy jakieś inne aplikacje straciły paletę?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Cześć. Po to powstał ten wątek żeby odświeżać informacje co jakiś czas. Od naszej ostatniej wymiany informacji zauważyłem, że aplikacja Dysk straciła paletę kolorów. Czyli jest to już druga aplikacja po Zdjęciach, która straciła w ostatnim czasie tę możliwość.