Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatność otwartą aplikacją

(Temat utworzony: 24-08-2021 07:10 PM)
12779 Wyświetlenia
ryszard233
Journeyman
Opcje
Do czego służy ta opcja?
Dzięki 

image

38 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ryszard233 Jeżeli masz zainstalowane więcej niż jedną aplikację bankową z możliwością płatności zbliżeniowych, to możesz ustawić, że jak wejdziesz do aplikacji np. Google Pay to przy płatności zostanie zapłacone za pomocą tej aplikacji, a jeśli otworzysz aplikację np. Samsung Pay to przy płatności zostanie zapłacone za pomocą tej aplikacji.

Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Ta druga aplikacja musi działać w tle🙃

szoogi
Journeyman
Opcje
A czy w momencie jak nie otworzę drugiej aplikacji to płatność przejdzie przez domyślna usługę płatności? (W przypadku pokazanym na obrazku płatność była by za pośrednictwem google pay?)
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@szoogi, W przypadku gdy nie otworzysz aplikacji, to płatność przejdzie przez domyślną usługę płatności i będzie to Google Pay, patrząc na zrzut ekranu z pierwszej wiadomości.

szoogi
Journeyman
Opcje
Dzięki za odpowiedź, a Czy może ktoś z Was wie jak głęboko trzeba wchodzić w aplikacje? Tzn. Wystarczy jej otwarcie czy może trzeba wchodzić w dalej w konkretne miejsca apki?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@szoogi, w przypadku GPay (obecnie to się nazywa Portfel) wystarczy otworzyć samą aplikację, nigdzie więcej nie trzeba wchodzić, bo od razu wyświetli się domyślnie wybrana do płatności zbliżeniowych karta. W przypadku aplikacji banków pewnie może być różnie, trzeba by było sprawdzić każdy bank z osobna.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@szoogi, Sprawdziłem dzisiaj to z aplikacją Moje ING. Wystarczy otworzyć aplikację do pierwszej planszy i po przyłożeniu telefonu do czytnika płatność odbywa się przez ING, a nie przez domyślną usługę płatności. Wygląda więc na to, że wystarczy samo otwarcie aplikacji bez konieczności wchodzenia głębiej.

tomtek
Pioneer
Opcje
Powie mi ktoś czy te wszystkie pozycje muszą być zaznaczone ?
Platnosc mam ustawiona przez GPayScreenshot_20230414_111926_Settings.jpgScreenshot_20230414_111931_Settings.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@tomtek Na pewno musisz mieć włączone Google Pay i Google Wallet (który jest po prostu rebrandowanym Google Pay - Alfabetowi coś się nie spodobało w tej nazwie). Natomiast NEARBY to zamiennik funkcji Android Beam wprowadzonej - zdaje się - w czasach Android 4.0. Pozwala na łączenie się z innymi urządzeniami, mającymi włączony NFC.

Android Digital Car Key to z kolei funkcja dostępna dla niektórych samochodów z kartą zamiast kluczyka - można z jej pomocą korzystać z telefonu dokładnie tak, jak właśnie z tej karty.