Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

brak podświetlenia po rozmowie

(Temat utworzony: 20-04-2020 04:11 PM)
6559 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Mam taki problem na S10+. Prawie po każdej trochę dłuższej rozmowie i jej zakończeniu oddalając telefon od głowy ekran się nie podświetla wskutek czego nie wiem czy rozmowówca się już rozłączył a sam nie mogę od razu tego zrobić bo jest ciemny ekran! Mieliście coś takiego? Telefon z Playa przywracałem ustawienia fabryczne.

0 Like
25 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Anonymous User  

Na początek warto sprawdzić, czy czujnik zbliżeniowy działa poprawnie.

Telefon --> *#0*# --> Sensor --> Dłonią zakrywasz górną cześć telefonu. W przypadku zbliżenia telefon powinien zacząć wibrować i świecić się na zielono.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, Musisz skorzystać z kodu *#77692# w celu sprawdzenia działania czujnika zbliżeniowego. Przed rozpoczęciem testu kliknij raz przycisk "Proximity On' w celu uaktywnienia czujnika.

Screenshot_20200412-123029_DeviceKeystring.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, czy korzystasz z dodatkowej ochrony wyświetlacza w postaci szkła lub folii?

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

jaj tak robię i wybieram sensor pojawia się ekran ze skaczącymi cyferkami i jak wtedy zakrywam górną część wyświetlacza absolutnie nic się nie dzieje ani nie robi się zielony (prędzej ja zielenieje ze złości) ani nie wygasza ani nie wibruje!

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, W menu *#0*# nie przeprowadzisz testu czujnika zbliżeniowego, ponieważ w modelach z czujnikiem w ekranie został on przeniesiony w miejsce, które podałem w poprzedniej wiadomości.

Test działa bardzo prosto. Po naciśnięciu przycisku Proximity On zakrywasz czujnik. Jeśli czujnik jest zakryty, to tło zmienia się na zielono i telefon zaczyna wibrować, co oznacza, że czujnik działa poprawnie.

Screenshot_20200328-160853_DeviceKeystring.jpg

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Faktycznie, wygląda na to że wszystko jest ok ekran robi się zielony i telefon wibruje za kązdym razem! Natomiast przy połączeniach problem jak występował tak występuje nadal. Dzwoniłem sobie na swój drugi numer po około minucie odsuwam telefon od uch i ekran czarny bez żadnego podświetlenia! Przykładam, oddalam i dalej ciemność. W końcu za którymś razem jest ok. Nie wiem o co tu chodzi ale jest mega wkurzające. Miałem ważną rozmowę chciałem zobaczyć czy wszystko ok bo były jakieś trzaski w trakcie połączenia ekran oczywiście czarny na szybko chciałem wybudzić i nacisnąłem przycisk zasilania czyli rozłączyłem się...

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, A czy ten problem występuje także w innych aplikacjach do dzwonienia, np. Messenger ? Opcję zakańczania połączeń klawiszem bocznym można wyłączyć w ustawieniach dostępności.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

nie korzystam z innych tego typu opcji czyli komunikatory itp więc trudno powiedzieć. Teraz znowu trailer i kiedy rozmowa trwa krótko i oddałam telefon działa zawsze a potem problemy.  

0 Like
Kamil1980
Pioneer
Opcje

Mam to samo juz dlugi czas czytalem ze tak te s10+ maja z tym czujnikiem sprawdzalem u kumpla i w nocy przy odebraniu to juz nagminne proste rozwiazanie puk puk w ekran i dziala fakt fakrem wkurzajace ale coz nie ma idealnych fonow

Sensory testy szkoda czasu od roku z tym sie borykam tak naprawde to bzdura 😁😁😁😁

Jak chcesz drynknij kamil pogadamy

0 Like